Moj Logan jest strasznie malo zwrotny... Odniesliscie podobne wrazenie ? Moze znaczenie ma to, ze nie mam wspomagania kierownicy... ? Instrukcja podaje srednice ok 10m, czyli podobnie jak w innych samochodach... Ani w instrukcji, ani w katalogach nie ma zroznicowania pod tym wzgledem miedzy wersjami ze wspomaganiem i bez. Musze to kiedys zmierzyc, ale jestem ciekaw waszych opinii...
I kolejny temat (moze zaloze nowy)... Co jakis czas (kilkanascie-kilkadziesiat km) musze "podkrecac" oparcie fotela. Poprostu samoczynnie opada w czasie jazdy. Mial ktos taki przypadek ? Udalo sie to rozwiazac ?
Serwisy, oczywiscie, nie widza zadnego problemu, wg nich wszystko jest ok... Gwarancja jest tylko na papierze...
Przy okazji witam i pozdrawiam wszystkich :)
Robert
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2009-05-11, 10:15, w całości zmieniany 2 razy
Przejedź się MCV-ką, zaraz docenisz zwrotność swojego auta... <;
Brak różnicy promienia skrętu między wersjami ze wspomaganiem i bez jest naturalny - w końcu to jest tylko pomoc w samym kręceniu kołami, a nie w zwiększaniu ich skręcenia (które jest ograniczone konstrukcyjnie głównie umiejscowieniem koła w nadkolu).
Wydaje mi się, że sprawę fotela ktoś poruszał, ale nowy temat na pewno nie zaszkodzi. U mnie w każdym razie "trzyma" bez najmniejszych problemów.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-01-24, 16:27
Fotel ten jest uszkodzony skoro zmienia sam swoje ustawienia.Reklamuj to i muszą Ci wymienic na nowy.Pamietaj,że nie można serwisowi dać sie spławić.Interweniuj wyżej np.do kierownika salonu.
Przy 2450 mm rozstawu osi nie może być aż tak znowu źle, chociaż oczywiście odczuwać można różne rzeczy...
Zasadniczo jak się jakoś specjalnie nie skarżę na MCV-kę - jak na duże auto to całkiem zgrabnie się rusza, ale jednak w ciasnych miejscach trzeba po prostu bardzo uważać. Nawet pod domem jak mi ktoś stanie za miejscem parkingowym to muszę wjeżdżać "na trzy" - albo i cztery - a z wyjazdem jest bywa jeszcze gorzej. No ale coś za coś - TTTM do kwadratu (((:
Średnica skrętu - podobna do innych aut, ale duży rozstaw osi sprawia (tak mi się wydaje), że trzeba trochę uważać przy ciasnym omijaniu przeszkód np. słupka w KFC - drajwie.
Co do fotela to u mnie też raz po raz muszę skorygować położenie oparcia.
Jak wspominalem w innym miejscu, reklamowalem to kilka razy, w roznych serwisach w ramach gwarancji i za kazdym razem twierdzili (raczej bez sprawdzania), ze wszystko jest prawidlowo. Teraz mam juz po gwarancji mechanicznej i przy okazji likwidacji korozji zasygnalizowalem znow ten temat, nie wspomnialem, oczywiscie, ze juz to wczesniej reklamowalem, tym razem (raczej bez wnikliwego sprawdzania) potwierdzili wystapienie usterki. Chcialbym wierzyc, ze w Luboniu traktuja klienta jak nalezy, ale raczej jestem sklonny przypuszczac, ze odbywa sie to wg nastepujacego algorytmu:
AUTO NA GWARANCJI -> ZBYWAMY KLIENTA TWIERDZAC, ZE WSZYSTKO JEST OK
AUTO BEZ GWARANCJI -> SKORO KLIENT ZGLASZA USTERKE, TO TAKOWA NAPEWNO WYSTEPUJE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum