Na infolinii powiedziano mi, że LPG zostało wycięte gdyż czekają na decyzję czy będą spełniać europejką normę emisji spalin. W czerwcu wrócą do konfiguratora i możliwości zamówień bądź już nie.
Krachu - mam nowego logana którego zagazowałem w 2 tygodnie po zakupie - gwarancję udziela mi firma Czakram - dealer BRC który zakładał - on odpowiada za strojenie i parametry, oraz udziela wsparcia prawnego na wypadek jakiegoś uszkodzenia - oni stają się stroną i moim reprezentantem w ewentualnym sporze z Dacia.
Krachu - mam nowego logana którego zagazowałem w 2 tygodnie po zakupie - gwarancję udziela mi firma Czakram - dealer BRC który zakładał - on odpowiada za strojenie i parametry, oraz udziela wsparcia prawnego na wypadek jakiegoś uszkodzenia - oni stają się stroną i moim reprezentantem w ewentualnym sporze z Dacia.
Wyklucza (no dobrze, utrudnia) to ewentualną gwarancyjną pomoc ASO w innym miejscu kraju/Europy.
Przy całym szacunku dla Czakramu, sieć Dacii jest nieco bardziej rozwinięta.
Marka: Ford/Dacia
Model: Fiesta/Duster
Silnik: 1,4i LPG/ Blue dCi 115 4WD
Rocznik: 2013 Trend, GoldX/2020 Ptestige Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 369 Skąd: KR
Wysłany: 2018-05-30, 20:51
Ja podobnie, byłem na pierwszym przeglądzie, potem usunęli drobny problem z klimą i do gazu. A dawali trzy lata, nie żałuję; zero problemów z autem, jak i z gazownią. Tylko eksploatacja.
_________________ miała być Sandero Laureate tce, jest Fiesta mk7, no i Duster
Na infolinii powiedziano mi, że LPG zostało wycięte gdyż czekają na decyzję czy będą spełniać europejką normę emisji spalin. W czerwcu wrócą do konfiguratora i możliwości zamówień bądź już nie.
Dodatkowo silnik Sce i dCi dostały normę Euro 6b, a TCe Euro 6c.
CzarnY napisał/a:
Zgadza się - jest bardziej rozwinięta i firmowa landi renzo jest totalnie do dupy :)
Dlaczego totalnie do kitu?
Ja w swoim aucie zrobiłem puki co 17 tyś km w pół roku totalnie bezawaryjnie. Instalacja działa poprawnie zarówno w mrozach poniżej -20 stopni jak i w upały powyżej +30. Auto średnio spala 8 litrów LPG, nie "pomaga" sobie benzyną nawet przy długotrwałej jeździe z prędkością maksymalną samochodu. Do tego z moich szybkich obliczeń wynika, że zaoszczędziłem około 2000 zł na paliwie więc instalacja prawie się zwróciła. No i mam normalną gwarancję na całe auto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum