Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Media Nav LG - Zawiesza się na PIN
Autor Wiadomość
rrafalek 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0,9 TCE
Rocznik: 2014
Wiek: 45
Dołączył: 03 Cze 2018
Posty: 9
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2018-06-03, 14:20   Media Nav LG - Zawiesza się na PIN

Witam.
Mam radio z nawigacją Media Nav Lg, montowane w samochodzie Renault Clio 4.
Problem polega na tym, że nie można wprowadzić kodu tzn. wchodzi pierwsza cyfra a następnie ekran "zamraża się" i restartuje .Czy ktoś z kolegów mal podobny problem?
Radio to LG- LAN5210WR1. Wersja softu 4.0.3 na etykiecie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Rafal
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-03, 15:36   

Jest to uszkodzenie karty pamięci.
bardzo częsta przypadłość w MN1.
Mogę to poprówbować naprawić - ale duże szanse sa tylko wtedy gdy kość pamięci jest firmy Sandisk, jesli hynix to udaje się to w 10 % .
Skuteczna metoda naprawy to wlutowanie karty SD ( ale ja tego nie zrobię - nie te oczy i brak sprzetu)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
rrafalek 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0,9 TCE
Rocznik: 2014
Wiek: 45
Dołączył: 03 Cze 2018
Posty: 9
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2018-06-03, 17:10   

Niestety pamięć Hynix .
Masz rozpiske gdzie się wlutować kartą w płyte główną ?
Rafal
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-03, 18:16   

Masz chyba 2 posty w tym dziale oraz linki do moich (trochę juz starawych) wsadów pamięci oraz spsób wgrania obrazu na karte SD . Pamiętaj tylko szybka karta musi być ( minimum 10U) z moich doświadczeń odradzam karty - wynalazki typu GoodRam czy Platinet ( na nich niby szybkich system nie rusza) wg mojego doświadczenia najlepiej się sprawdzaja Sandisk.
Oczywiście minimalny rozmiar karty to 4GB , jak będziesz miał większą to za pomoca narzedzi Linux-owych możesz rozciągnąć StorageCard4 do rozmiaru karty a wtedy możesz tam trzymać i muzykę i filmy .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
rrafalek 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0,9 TCE
Rocznik: 2014
Wiek: 45
Dołączył: 03 Cze 2018
Posty: 9
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2018-06-03, 21:36   

Opis juz znalazłem . Jednak nie umiem zlokalizowac na Twoim chomiku wsadu do Karty SD .
Czy mógłbys cos podpowiedzieć ?
Rafal
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-03, 21:59   

Na chomiku nie ma wsadów ( dla mnie chomik to taki podręczny brudnopis) .
A te pliki maja po 4GB i chomik ich nie przyjmuje w całości.
Taki uniwerslany wsad :https://mega.nz/#!40dz2KgR!Avpf67Z3vT54Y99VH_3n_LEx_WG90MMR0LiTe2JRc1E
A to mój ostatni z 10/2016 :
https://mega.nz/#!g8VEhZKL!tjnM0AL1MSmbCypqor76Lz5au--plsXomwNbIqMVF1M
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
rrafalek 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0,9 TCE
Rocznik: 2014
Wiek: 45
Dołączył: 03 Cze 2018
Posty: 9
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2018-06-04, 17:07   

Dziekuje Ci Jas_pik za pliki . W weekend zabiore się za lutowanie efektem się oczywiscie pochwale.
Ostatnie pytanie z serii dziwnych to czy tem plik ING mam bezposrednio rozpakować na karte ?
Oraz jaki program do tego polecacie ?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-04, 17:38   

Plik *.img jest obrazem kart eMMC . Wrzuczasz go na kartę SD za pomoca specialnego programu usb-image-tool [URL=https://mega.nz/#!Is92gZxT!eWV__QJUlDxGTG6-5nQYTEMetphwKUJtRCOWP6pbHjs]też na mega[/URL]
Kiedyś zrobiłem cały tutorial ze zdjęciami jak to zrobić ale poszukaj bo nie mam z tego kompa dostepu do wszystkich danych.
Znalazłem za to obrazki które opublikowałem na forum frnacuskim - pokazują jak to zrobić :)




_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2018-06-04, 17:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
rrafalek 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0,9 TCE
Rocznik: 2014
Wiek: 45
Dołączył: 03 Cze 2018
Posty: 9
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2018-06-04, 23:59   

Witam
Na 16GB karcie sandisc wyszło mi cos takiego jak na foto.
Czy to jest poprawna kofiguracja plików na karcie ?
Rafal

1.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 43,69 KB

 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-05, 09:17   

Jeśli wrzuciłeś tym programem to dobrze. Każdy sektor ( storageCard) ma inne formatowanie.
Jak dobrze pamiętam to na kompie widzisz tylko StorageCard bo on jest jako FAT . Muszisz użyć narzedzi dyskowych żeby zobaczyć pozostałe sektory . A storageCard4 możesz rozciągnąć na pozostałą niewykorzystaną przestrzeń.
Polutuj i zobacz czy system ruszy, bo t jest ważniejsze .
Jak już pisałem karta musi być szybka.
Te obrazy ekranu sciągnęło kilka tysięcy osób z całego świata i wszystkim działało - o ile miały szybkie karty.
Jesli karta nie jest wystarczaj aco szybkie to będzie migać logo.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne