Marka: Ford
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: Warszawa
Wysłany: 2018-06-29, 21:18 Lodgy 1.6 stepway
Cześć, odebrałem dziś od dealera lodgy i po krótkiej trasie zauważyłem, że zahaczam czubami butów o jakieś wygłuszenie nad pedałami. Też tak macie? Aż całe się połamało. To jest jakiś cieniutki plastik z podklejona pianką.
Mam dość duże stopy ale chyba nie aż tak. Jak nurkowałem pod kierownice żeby to obadać zauważyłem, że mam tylko na hamulcu nakładkę gumową. Padał gazu i sprzęgło nie ma żadnej. To standard?
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-06-30, 06:01
Wracaj do fileta uzupełnić "wyposażenie". I chyba trzeba nauczyć się inaczej układać stopy na pedałach. Siedzę w aucie, próbuje to zahaczyć i ciężko. Dopiero jak naciskam piętą.
Marka: Ford
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: Warszawa
Wysłany: 2018-06-30, 07:17
Fakt że pedał sprzęgła naciskam środkową częścią stopy. Mam rozmiar 48 i tu może być problem. A robię tak już 20 lat niestety. Ciężko będzie się przestawić. A dlaczego tak robię to nie wiem.
Do aso wracam w środę i się o nakladki upomne. Czekasz czego jeszcze mi brakuje. Na pewno haka którego zapomnieli zamontować..
Ostatnio zmieniony przez marqs01 2018-06-30, 07:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3951 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-02, 09:26
Dokładnie tak samo miałem zaraz po odebraniu Sandero. Puszczając pedał sprzęgła czy hamulca zahaczałem o "coś" na pedałami. Już zaraz po dojechaniu z salonu do domu zobaczyłem o co chodzi- kawał "plastikowej tektury" przypięty spinkami do deski rozdzielczej (jednej spinki brakowało) był skierowany w dół i przeszkadzał butom.
Jedno zdecydowane pchnięcie w górę sprawiło, że ułożył się prawie poziomo a ja zapomniałem o problemie.
U mnie na 99% był to stan po instalacji alarmu w salonie- na pewno tam grzebali żeby dojść do skrzynki elektrycznej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum