To mój pierwszy post więc prośba o dyspensę jeśli nie zastosuje się do jakiejś zasady
Mam pytanie odnośnie demontażu czarnych list ochronnych ze zderzaka (charakterystycznych dla wersji Stepway/Outdoor). Element (zdjęcie załączyłem), w którym jest osadzony reflektor przeciwmgłowy przymocowany jest za pomocą zarówno śrub jak i jak zgaduje nitów (2 zdjęcia z załacznika).
Prośba o opinię doświadczonej osoby: Czy to są nity i czy da się element zdemontować bez rozwiercania, zrywania mocowania.
Od spodu widać, że owy nit ma 3 nacięcia.
Może to pod specjalny klucz?
Zrobiłeś temu zdjęcie, wszystko widać, to że to nit nacięty na 3 razy, po to żeby siła mocowania nie była za duża i do tego nie przeciągnęło go przez plastic. Trzeba rozwiercić.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-09-08, 18:08
można pobawić się wodnym papierkiem ściernym, potem użyć czernidła do plastików i będzie bez śladu, serce boli tylko przy pierwszej rysie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum