Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Brak nazwy dzwoniącego w MNE
Autor Wiadomość
tomidlo 
tomidlo



Marka: Dacia
Model: DusterII
Silnik: 1.6
Rocznik: 2018
Wersja: Comfort
Dołączył: 01 Wrz 2018
Posty: 22
Skąd: NBR
Wysłany: 2018-09-13, 21:52   Brak nazwy dzwoniącego w MNE

Czy ktoś rozwiązał problem wyświetlania nazwy osoby dzwoniącej na ekranie MNE? U mnie wyświetla się tylko numer telefonu.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3280
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2018-09-14, 01:12   

Tak było to już wielokrotnie opisywane.
Wprowadź poprawnie zapis numerów w pamięci telefonu.
W zależności od modelu telefonu i sieci różnie to wygląda . Zazwyczaj wystarczy zapis w formacie międzynarodowym(bez zer).
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
bbb131 
Zielony listek


Marka: Renault/Dacia
Model: Kangoo/Dokker
Silnik: 1,2 8V/1,5DCI 90
Rocznik: 1999/2018
Dołączył: 04 Mar 2018
Posty: 7
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2018-09-14, 06:11   

Kontakty muszą być zapisane w pamięci telefonu a nie na karcie sim, wtedy poprawnie czyta nazwy.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 578
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-14, 08:25   

Różnie też odczytuje , gdy ma się telefon z 2-ma SIM-ami. Ale to też koledzy bodajże już 2 lata temu pisali. Zawsze to będzie wina telefonu i sposobu zapisu np. format numeru. Przerzuć kontakty SIM>TELEFON.
 
Dymek 
Aspirant



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 14 razy
Wiek: 49
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 926
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-14, 08:32   

Nie pokazuje nazw kontaktów, gdy numer zapisany jest w formacie międzynarodowym, tzn +48XXXXXXXXX lub 48XXXXXXXXX. U mnie jedynym sposobem było usunięcie prefiksu 48.
Można też dopisać do kontaktu drugi numer bez prefiksu i wtedy też działa.
Stary wątek na ten temat
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-09-14, 08:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne