Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-10-24, 09:50
Aktualnie są pewnie w Słowenii w porcie Kopri. Strasznie dobiło tam samochodów i chłopaki nie mają się jak ruszyć, ale powoli się odgruzowują.
Na dniach zaczną wreszcie wyjeżdżać pociągi do Gliwic, Kleszczowa i Krzywej na składy celne.
Czyli innymi słowy "robim co możem".
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Niestety odnoszę wrażenie, że od momentu wpłacenia zaliczki kontakt email ze sprzedawcą trochę się utrudnił :(
Jeśli chodzi o kontakt to po wpłaceniu zaliczki ponad miesiąc temu kontaktu brak. No a chociażby e-mail z informacją, że np. wszystko idzie tak jak trzeba itp. Nie mówię już o kontakcie telefonicznym.
No a chociażby e-mail z informacją, że np. wszystko idzie tak jak trzeba itp
Mi chodziło o odpowiedzi na pytania jakie zadaje. Zanim zamówiłem odpowiedź był max następny dzień rano. Teraz.... hmmm trochę dłużej, czasem nawet bez odpowiedzi pozostają email, dopiero kontakt telefoniczny pomaga.
Ale z drugiej strony teraz i tak już nic nie zmienię. Czekam cierpliwie.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-26, 08:19
tAboon napisał/a:
Ale z drugiej strony teraz i tak już nic nie zmienię. Czekam cierpliwie.
Nic nie zmienisz, ale po takim wymuszonym telefonicznym kontakcie możesz się dowiedzieć np. o przesunięciu terminu odbioru o 2 miesiące- jak było u mnie. Bo sami nie raczyli powiadomić...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-10-26, 08:20, w całości zmieniany 1 raz
Podczas rozmowy dostałem cynk, że z 48 tygodnia jest przesunięcie na 43 tydzień.
Teraz czekam na info od dealera. Ostatnio mi napisał, że dopóki auto nie będzie w drodze na ich skład centralny to da znać o terminach.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-08, 08:39
tAboon napisał/a:
Dymek napisał/a:
przesunięciu terminu odbioru o 2 miesiące-
Ale wcześniej czy później odbiór?
Podczas rozmowy dostałem cynk, że z 48 tygodnia jest przesunięcie na 43 tydzień.
Teraz czekam na info od dealera. Ostatnio mi napisał, że dopóki auto nie będzie w drodze na ich skład centralny to da znać o terminach.
W sumie bardzo szczęśliwy finał. Bo u mnie to dopiero ja się próbowałem skontaktować na kilka dni przed terminem i dopiero wtedy wyjąkali, że samochód będzie nie w październiku, tylko najwcześniej w grudniu...
No to już wiem. 20-11 ma być w PL. A więc czekam 2 tygodnie jeszcze.
Pytałem o powody wstrzymywania wydawania aut to zwrotnie dostałem info, że jedyny powód o jakim wiedzą to błąd poduszki, ale dotyczy to nie tylko Dacii, ale innych marek gdzie montowane są poduszki od tego samego dostawcy.
Lodgy pieszczotliwie nazwana "lolą" wreszcie w moich rękach - prawie 10 kilometrów w korku nie pozwoliło nawet nacieszyć się jazdą ;). No ale jest i cieszy.
Ja czekam na odbiór Dokkera.
W umowie mam 15 listopada. Potem było, że 5-6 grudnia. Wczoraj się dowiedziałem, że termin zmienił się na 14 grudnia.
maxim32 - a jak u Ciebie sytuacja obecnie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum