Ostatnio realizowaliśmy rabat 500zł na dodatkowe akcesoria. Rabat dostaliśmy bo na nasz samochód czekaliśmy ponad 2 m/c dłużej od ustalonego terminu.
Chcieliśmy go zrealizować na hak holowniczy i dołożyć resztę. Jakie było moje zdziwienie gdy przyszło do zapłaty. Okazało się, że pieniądze z rabatu mogą być wykorzystane jednorazowo, tylko na jedną część, a hak składa się z kilku części : kula, wiązka, belka itp. Najdroższa część z tych wszystkich wyniosła 350zł i tylko tyle mogło być pokryte z naszego 500zł rabatu. Czyli 150zł przepadło. Zaznaczę, że w wcześniejszych rozmowach telefonicznych z serwisem nic nie wskazywało na takie 'rozdrabnianie' haku holowniczego na części składowe i bon miał być zrealizowany.
Następnym razem wszystko załatwiam przez maila, nie telefonicznie.
PS. Jak wygląda realizacja takiego rabatu na kołach do samochodu które teraz są w zimowej ofercie ? Też jest rozbicie na koło = cena felgi+cena czunika+cena opony ?
Ja jak rozmawiałem to mowa była, że w ramach vouchera może być np. wiązka haka ale montaż mojego (kupionego samodzielnie haka) już za kasę ;). No ale w ramach 500 zł ma być też listwa ochronna na zderzak tylny.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-06, 20:28
Na jeden voucher kupiłem felgę flexwhell i 4 kołpaki Bayadere (zestaw Stepwaya), na drugi felgę, listwę na tylny zderzak i 4 chlapacze. Nie było żadnych problemów.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Sty 2018 Posty: 944 Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-06, 20:31
Mamert napisał/a:
Na jeden voucher kupiłem felgę flexwhell i 4 kołpaki Bayadere (zestaw Stepwaya), na drugi felgę, listwę na tylny zderzak i 4 chlapacze. Nie było żadnych problemów.
To może na Pomorzu mają inne standardy niz na południu?
Podobnie jak kol Mamert z jednego vouchera realizowałam trzy pozycje (chlapacze 2x i spojler) i z drugiego dwie ( front kamera i siatka do bagażnika) to u dwóch różnych dealerów i bez problemów.
No, masz rację. W przypadku vouchea jest regulamin, a tu chodzi chyba o rabat jako jakąś niesformalizowaną wersję upustu. Taka umowa "na gębę", ale to tym bardziej nie ładnie, że dealer nie poinformował o jej zasadach. Jak to firma?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum