Sprawdziłam.
Jest mowa, że cena może ulec zmianie, ale nie ma tam nic na temat zmiany ceny ze względu na wahania kursowe.
Zmiany stawek celnych, nowe przepisy prawne nakładające na producentów lub importerów ciężary o charakterze publicznym itp. tak - ale zmiany kursu walut nie.
Czyli posiadacze umów mogą spać w miarę spokojnie...
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Spokojnie - gadalam dzisiaj z facetem z salonu i bede placic tak jak ustalalismy w grudniu... wiec chyba nie bedzie tragedii i z waszymi cenami samochodow
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-02-14, 12:22
Nova ale jest klauzula więc w świetle prawa mogą Ci tą cene zmienić.W uzasadnieniu napiszą o różnych wzrostach cen co przekłada się na cenę samochodu!Mam nadzieję,że nie zmienią
Zadzwon do salonu i upewnij się będziesz spokojana!
Być może, ale najpierw będą musieli udowodnić, że wzrost ceny wynika ze:
- zmiany stawek celnych i podatkowych lub, że zostały wprowadzone nowe opłaty (i konkretnie podać gdzie o tych zmianach w przepisach możemy się upewnić)
- nastąpiła zmiana przepisów prawnych obowiązujących na terenie RP w wyniku czego na producentów i importerów zostały nałożone nowe ciężary o charakterze publicznym lub, że producenci zostali zobowiązani do wprowadzenia zmian technicznych w pojazdach sprowadzanych na teren RP (j.w.)
BTW - nawet bym dała ten 1k więcej byle odebrać samochód już dziś
No - dokładnie
"już mnie mają"
tylko ja tej swojej Daćki jeszcze nie...
Swoją drogą, ciekawe jak to jest.
Zamówienia idą w podobnym terminie a różnica realizacji jest 3 tygodniowa...
Może najpierw "lecą" jasne kolory, potem ciemniejsze a na końcu...szary comete
Potem czyszczą lakiernie i jadą od początku
Na stronie Dacii (w zakładce serwis) przy MCV-ce jest podana cena 95 zł, a przy Sandero nie podają żadnej ceny - stąd może różnica (Sandero może zostało na poziomie 89 zł?). Albo nie zaktualizowali?
No - dokładnie
"już mnie mają"
tylko ja tej swojej Daćki jeszcze nie...
Swoją drogą, ciekawe jak to jest.
Zamówienia idą w podobnym terminie a różnica realizacji jest 3 tygodniowa...
Może najpierw "lecą" jasne kolory, potem ciemniejsze a na końcu...szary comete
Potem czyszczą lakiernie i jadą od początku
jaką lakiernie? z tego co słyszałem Dacie sa malowane tradycyjnie...pędzlem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum