Po dluuugich poszukiwaniach Dustera, Duster znalazł się sam 10km od domu dokładnie 6.06.2017. Jako że jestem weterynarzem terenowym znalazłem auto idealne :) Coś więcej o Dusterze:
Dacia Duster 1.6 16V 2WD 2010r przebieg przy zakupie 137 tyś km teraz 142700km. Auto kupione od pierwszego właściciela.
Wyposażenie: klima, 4 x pp, 4 el. szyby, el. i podgrzewane lusterka, tempomat, ABS, sterowanie radia przy kierownicy, alusy, czujniki parkowania i pewnie o czymś zapomniałem.
Ode mnie Dacia dostała: LPG KME, podłokietnik, światła dzienne Magneti Marelli, ciemne szyby, radio z USB.
Z obecnych wad: popsułem czujniki parkowania przy demontażu kamery która mnie denerwowała, słabe opony ale są jeszcze oryginalne, wyregulowanie zamka drzwi kierowcy.
Z planów: dokupienie kangurka przedniego
Na razie jedno foto jutro będzie więcej
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-07-20, 11:47
witam/pozdrawiam/gratuluję - choć, gdybyś przejechał się wersją 4x4, twoje pojęcie ideału uległoby rewizji
Jak będziesz zmieniał opony to rozważ jakieś AT-ki. Koledzy mają różne. Ja mam yokohama geolandar 50/50 asfalt/teren. Możliwości podjazdu pod górę w galerii tyle że mam 4x4. Chciałbym jeszcze je sprawdzić gdzieś w błotku.
A mam do Was śmieszne pytanie. Jak są teraz upały na wolnych skrętach i rondach piszczą mi opony. Mimo że są stare, spękane i trzymają się już na ogranicznikach to są równo zdarte, auto nie ściąga, prowadzi się ok, hamuje równo. Wina opon? Dodam że jak ją kupiłem w kołach było po ponad 2.7 bar a producent zaleca 2.0...
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Dzisiaj dotarły nowe oponki :) troszkę kosztowały ale od razu inna jazda.
Dacia mi się co raz to bardziej podoba i najśmieszniejsze że nie tylko mi bo takiej liczby odwiedzin przez moich klientów nie miał żaden samochód. Na liczniku zaraz 150 tyś km puknie
Szczerze? Jak to zobaczyłem to mało co zawału nie dostałem. Szybko w Scenica i po pilarkę do rodziców. Nie było sensu czekać na staż bo zrujnowało nam miasto. Wyrywało drzewa z korzeniami. Ledwo co do nich dojechałem. Tak Dacia wyglądała po wyciągnięciu z pod drzewa
Co ciekawsze cała... Jedna ryska na drzwiach. Gdyby nie relingi tak by nie wyglądała.
Niestety inne auta wyglądały gorzej np. Ta laguna
Potrzebuje na cito świateł dziennych bo Magneti przez nowy zakup czyli kangura muszą wylecieć. Co polecacie bo na allegro jest tego full i w różnych cenach. Sprawa dojść pilna bo do środy muszą być u mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum