Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Brak niskich tonów Dokker
Autor Wiadomość
DaciaDekkiel 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Dokker
Wiek: 28
Dołączył: 12 Mar 2019
Posty: 3
Skąd: Poznań
  Wysłany: 2019-03-12, 21:51   Brak niskich tonów Dokker

WITAM

Jestem zdeterminowany, żeby ogarnąć pro8l3m samemu. Otóż.

Basy grały i przestały

Mam również wrażenie, że dźwięk stracił na jakości znacznie. Szału nigdy nie było, audiofilem nie jestem, ale było fajnie i nie jest. Nie słuchałem głośniej niż 23 na radiu bo było i tak głośne oraz na urządzeniu wejściowym (iPhone) 2/3 głośności, stream przez BT. Możliwe, że coś się spaliło? Jeśli tak to mg go rozebrać nawet na śrubki, ale zrobię. Szukam punktu zaczepienia. W instrukcjach nic nie znalazłem :< korekta tonów wysokich nie daje żadnego rezultatu - może jest odrobinę lepiej ale nadal przepaść do tego co było. Teraz wszystko brzmi jak reklama MediaExpert w esce. Bez dolnego pasma i przyszłości.

Dokker 2014 Ambiance Plus bez navi 1.5dCi
 
masterczerwi 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 04 Kwi 2017
Posty: 163
Skąd: LU
Wysłany: 2019-03-12, 22:22   

Sprawdź:
- w ustwieniach opcję "loud",
- w telefonie głośność bt.

Ja dzisiaj zauważyłem to samo (na streamie niska jakość połączona z niskim wzmocnieniem - ja mam androida), ale radio (stacja fm) gra normalnie (u mnie przed wyjazdem do szkoły jest obowiązkowe skakanie, nawigowanie, ustawianie i co tylko można zrobić bez kluczyka).
 
DaciaDekkiel 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Dokker
Wiek: 28
Dołączył: 12 Mar 2019
Posty: 3
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-03-13, 19:16   

To nie to niestety. Wgl jakby zniknęły niskie tony i na radiu i Bt i CD. Ktoś coś? Może dostał wzmacniacz w radiu?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-14, 02:03   

O takich rzeczach nie słyszałem. Raczej bardziej bym podejrzewał że coś się zdarzyło z głośnikami ( zamokły)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Dracid 


Marka: Dacia
Model: Lodgy + Duster
Silnik: 1.6 SCe Laureate 7 os. + 1.5 dCi 4x2 Prestige
Rocznik: 2017 + 2018
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 17 Maj 2017
Posty: 216
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-03-14, 07:02   

Widzisz, a ja mam z MNE kupioną na rynku wtórnym, że tak powiem, sytuację następującą: gdy daję głośniej, to tak od 20 wzwyż nie ma przyrostu głośności, jest tylko coraz większe dudnienie basów i zamulenie dźwięku. Nie działa funkcja głośność. O dziwo, po zamontowaniu z powrotem fabrycznego radia (lodgy kupowałem ze zwykłym radiem) i testach wszystko działa poprawnie. No ewidentnie coś w MNE się sfajdało i co, kupić nową? :/
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 218
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-03-14, 08:14   

Może głośniki mają inną impedancję jak ma wyjście MNE i dlatego tak się dzieje.
 
DaciaDekkiel 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Dokker
Wiek: 28
Dołączył: 12 Mar 2019
Posty: 3
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-03-14, 09:01   

Ja mam wszystko w oryginale, oryginalne radyjko i głośniki. Nie mam navi.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 218
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-03-14, 11:44   

Odpowiedź pisałem Dracidowi. U Ciebie DaciaDekkiel możliwe, że uszkodził się wzmacniacz w radiu lub co jest też możliwe masz zwarcie na jakimś kablu z głośnika lub głośnik uszkodzony i robi zwarcie. Podłącz głośniki pojedynczo i sprawdzaj jak gra radio to wykluczysz ewentualną usterkę kabli i głośników.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne