Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-03-28, 13:05
Zdunek, Zdunek... dlatego kupiłem auto w RTS w Elblągu...
Zdunek kiedyś sprzedał Traffica, który spadł z lawety, wymieniony cały bok, jako fabrycznie nowe auto bez wad... nawet TV było...
Otomoto zapewnia, że dealer sprawnie odpowiada na pytania:)
Jeżeli zadaję pytanie z tym związane i odpowiedzi nie ma... zaczyna człowiek się zastanawiać.
Oczywiście może być, jak mówisz - rysa... ale czy należy to ukrywać?
Nie wiem, czy system to rozpoznaje. Moje auto i auto znajomego, które było robione z OC sprawcy nie ma wzmianki o uszkodzeniach (naprawy blacharsko-lakiernicze, wymiana reflektorów) :)
Przecież nie jest napisane, że auto jest bezkolizyjne...
A że przy kolizji nikt nie spędził tygodnia w szpitalu, to i wypadku nie stwierdzono...
A że poduszki strzelone, że cztery ślady zamiast dwóch? Co za różnica.... ;D
A jak sprawdzić te szkody, czy tylko w salonie? Też odbieram auto i dobrze wiedzieć czy było robione i malowane extra! Sam nr vin nic mi nie mówi, nic nie widzę- poradźcie proszę
Są dedykowane fora oraz portale, gdzie można sprawdzić historię szkodową pojazdu.
Ewentualnie we własnym zakresie organoleptycznie lub poprosić sprzedawcę o sprawdzenie grubości lakieru przy Tobie (mają czujniki i mogą go użyczyć). Można też poprosić dealera o sprawdzenia w ich systemach, ale jeśli auto było wcześniej "klepane" u Kazika w garażu to systemy ASO nic nie pokażą.
DUSTER 3kupujesz nowe auto czy używkę ? bo jak nowe to tylko info od salonu , jak używane to także jest niby "państwowa " strona z historią pojazdu - ale jak dla mnie nie jest ona do końca wiarygodna ( przy moim poprzednim samochodzie kłamała w żywe oczy )
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-04-09, 18:28
Hitem aktualnie w handlu częściami to sprzedaż pod kolor. Jeśli uszkodzone są blachy to handlarz woli dać 2x więcej za drzwi w kolor niż za malowanie. Rynek weryfikuje to jak to ludzie widzą drugą warstwę i już, że bite. Ja wolę mieć auto całe polakierowane byleby wyglądało dobrze, ale się ludzie naoglądali takiego "eksperta" z polsat play, czy gdzie oni to tam sprawdzali i tak teraz wygląda sytuacja na polskim rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum