Ostatnio zauważyłem, że po włączeniu klimatyzacji zaczyna ona głośno pracować. Dźwięk jest jakby rytmiczne brzęczenie, po wyłączeniu klimy dźwięk ustaje. Nie jest to dźwięk nawiewu bo nawiew może być włączony i nie ma tego dźwięku, po naciśnięciu "AC" klima zaczyna głośno hałasować.
Nie wiem czy jest to związane z tym, ale miesiąc temu zmieniałem olej silnikowy + filtr + uszczelka korka spustowego. Tak się złożyło, że przez 3 tygodnie nie mogłem garażować auta w moim garażu, lecz trzymałem go na trawniku przed domem. Kiedy zacząłem znowu garażować, na płytkach zauważyłem plamę czyściutkiego żółtego oleju. Wytarłem płytki i postanowiłem obserwować sprawę, od kilku dni to samo, ale jak sprawdzam bagnetem to poziom oleju wydaje się być w normie.
Może to nie cieknie olej silnikowy np. przez źle wkręcony filtr oleju czy za mocno dokręconą uszczelkę miedzianą tylko zaczyna się dziać coś niedobrego z układem klimatyzacji i to z niej cieknie olej i ubytek oleju spowodował głośną pracę klimatyzacji?
Ostatnio zmieniony przez garfield1988gse 2018-08-19, 19:22, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2018-08-23, 17:46
Tak kończąc temat - wczoraj miałem zrobione czyszczenie przepustnicy w związku z falowaniem, szarpaniem silnikiem w czasie włączonej klimy. Powrót z Rybnika do domu w jeździe miejsko-podmiejskiej z włączoną klimatyzacją przy temperaturze w granicach 29 stopni i muszę przyznać, że kultura pracy silnika uległa wyraźnej poprawie.
Całość naprawy trwała około 1,5 godziny.
Byłem u mechanika na sprawdzeniu szczelności układu klimatyzacji. Okazało się, że rozszczelnieniu uległa sprężarka klimatyzacji. Może uda się naprawić poprzez wymianę uszczelki (bo rozszczelnienie nastąpiło mniej więcej "na końcu" urządzenia, tam gdzie jest ono skręcane), jak nie to albo regeneracja, albo używka albo nowa sprężarka. W każdym razie szykuje się droga impreza (chyba zrobię to dopiero na wiosnę).
Odświeżam koledzy trochę temat. Byłem dziś w serwisie, który zajmuje się układami klimatyzacji. Diagnoza jest niezbyt wesoła - konieczność regeneracji sprężarki i płukanie całego układu. Przewidywany koszt 2.200 zł - 2.600 zł. Mechanik stwierdził, że na 95% jak sprężarka pracowała najpierw z ubywającym olejem, a potem prawie na sucho i zaczęła hałasować to generalnie się zatarła i cały syf poszedł w układ. I teraz się zastanawiam czy opłaca mi się to naprawiać.
Ostatnio zmieniony przez garfield1988gse 2019-04-06, 15:54, w całości zmieniany 1 raz
garfield1988gse, zmienić warsztat i to szybko,najlepiej na taki który zna się na tym co robi.
Powiem dlaczego mam takie zdanie,parę lat temu miałem MB Vito z kompresorem klimatyzacji Denso,brak części zamiennych właściwie nie naprawialny,koszt nowego 3300 zł.Przez czysty przypadek trafiłem do człowieka który powiedział mi tak:
zatarty kompresor czyszczenie całego układu
nowy kompresor gabarytami i wydajnością podobny do Denso podajże Valeo koszt 770 zł.
Suma sumarum zapłaciłem 1220 zł.
Klima działała aż miło,po prostu niektórzy idą na łatwiznę,są wymieniaczami mają wielkie szyldy na ścianie i bramie matematykę znają tylko na swoją korzyść.
Pozdrawiam Marcin.
Zatarła się , czy tylko wyje ?? Moja sprężarka troszkę pojękuje w Scenicu już 6 lat !! Dwa lata temu uzupełniłem czynnik i przestała jęczeć. Teraz znowu ją słychać , ale gdzieś mam jakąś małą nieszczelność i to pewnie przez to. Spróbuj uzupełnić czynnik i zobacz
Ostatnio zmieniony przez boban666 2019-04-06, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-04-07, 08:15
Tyle że sprężarka do 1.2 nie ma zamiennika innej firmy. Można jedyni zminimalizować koszt kupując używkę. Co do płukania układu to jak najbardziej przy zatartej sprężarce trzeba zrobić.
Co do historii o warsztacie wymieniaczy. Nie za bardzo rozumiem konkluzji. Bo ktoś znał tańszy zamiennik dla sprężarki? Nie zawsze firmy znają te wszystkie niuanse. Np. ja siedząc w Daci bardzo dobrze znam tańsze zamienniki niektórych części które pasują tylko poprzez dobór wzrokowy a nie wedle katalogów.
Przecież to nie musi być "oficjalny" zamiennik 1:1. Na szczęście, w daciach nie ma - jeszcze - kodowania takich części, więc wystarczy, że kompresor będzie miał bardzo podobne wymiary i parametry pracy. W dobrych, wyspecjalizowanych warsztatach zwykle są w stanie coś takiego dobrać.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-04-07, 12:15
Nie musi, ale musi pasować otworami montażowymi i odległością koła żeby pasek utrzymało. I tutaj jeśli spasujemy to dopiero trzeba patrzeć na parametry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum