Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2019-04-15, 02:12
Stałe zasilanie
Autor Wiadomość
zdzisiu27 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 368
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-01-11, 22:30   Stałe zasilanie

Potrzebuję w nowym Sandero zasilić na stałe urządzenie z małym poborem prądu.
Gdzie najwygodniej się wpiąć (wtyczka zapalniczki odpada - musi pozostać wolna chcę schować kabel) ?
_________________
Dusty Popylacz ;-P 1.6 Laureate 2011


W moim odczuciu samochód Dacia Duster zrobi niesamowitą wręcz furorę na rynku motoryzacyjnym
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2566
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-01-12, 10:25   

Ja bym skorzystał z wolnego gniazda w skrzynce bezpieczników - potrzebujesz tylko dokupić takie coś:
http://allegro.pl/konekto...4943314112.html
Poszukaj miernikiem pustego gniazda w którym dolne obsadzone złącze ma zasilanie z akumulatora dorób kabelek i wciśnij w górne ( uważaj żeby się nie obróciło w trakcie wciskania bo ciężko będzie wyjąć jak już zaskoczy ) , włóż bezpiecznik płytkowy i gotowe oraz eleganckie :)
Zostało mi kilka takich złącz więc jak chcesz to mogę ci odstąpić - kontakt na priv - ewentualnie powinni mieć na Wolumenie w tym sklepie z allegro - od ulicy na końcu pawilonów w stronę huty.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-01-12, 10:46, w całości zmieniany 4 razy  
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1605
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-01-12, 11:55   

zdzisiu27, a gdzie chcesz ulokowac dane urzadzenie? Stale zasilanie mozesz wziasc z skrzynki bezpiecznikow badz np. Wtyczka od radia
 
mekintosz 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate
Pomógł: 35 razy
Wiek: 42
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 4235
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-01-12, 23:58   

Stałe czyli zawsze pod prądem czy po zapłonie ? Jak stałe to ja bym kombinował od akumulatora, zaś po zapłonie masz zasilenie do opcjonalnych mat grzejnych pod fotelami. Oczywiście też jest skrzynka bezpieczników.
 
Karenzo 


Marka: Dacia--> Subaru
Model: Duster 4x2 -->Forester
Silnik: 1.6 16V 105 LPG K4M 616 --> 2.0 16v FB20
Rocznik: 2012 --> 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 48 razy
Dołączył: 23 Sty 2012
Posty: 4568
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-01-13, 15:10   

zapalniczka nie działa bez zapłonu
_________________
Moje auto
 
Whookash 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wiek: 21
Dołączył: 28 Kwi 2018
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-09-19, 10:03   Stałe 12V w Dacii Logan - gdzie znajdę

Witam,

czy ktoś z Was ma może pojęcie w którym miejscu znajdę łatwo dostępny kabel ze stałym napięciem 12V w Dacii Logan 2005 lub podobnym samochodzie? Chodzi o napięcie mimo wyłączonego silnika.

Dzięki!
Ostatnio zmieniony przez Whookash 2018-09-19, 10:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 96 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 6799
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2018-09-19, 10:52   Re: Stałe 12V w Dacii Logan - gdzie znajdę

Whookash napisał/a:
kabel ze stałym napięciem 12V w Dacii Logan 2005 lub podobnym samochodzie?


Przy akumulatorze. Zacisk czerwony z oznaczeniem +. ;-)
 
Whookash 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wiek: 21
Dołączył: 28 Kwi 2018
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-09-19, 10:55   

Chodzi mi o taki znajdujący się w środku, najlepiej w okolicy kokpitu.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 851
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-19, 10:58   

Whookash napisał/a:
Chodzi mi o taki znajdujący się w środku, najlepiej w okolicy kokpitu.

A gniazdo zapalniczki masz, to zajrzyj do niego.
 
Whookash 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wiek: 21
Dołączył: 28 Kwi 2018
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-09-19, 11:06   

Tam jest napięcie zależne od stacyjki, mi chodzi o stałe i niezależne.
 
Fruxo 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: lpg 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 16 Lis 2016
Posty: 1114
Skąd: wwa
Wysłany: 2018-09-19, 11:21   

przy radiu jest stały plus
w kostce din masz
mase
stały plus
plus po stacyjce
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2566
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-19, 11:22   

W skrzynce bezpieczników - sprawdzasz puste miejsce gdzie jeden pin pod bezpiecznik jest a drugi na dole jest pusty. Kupujesz złączkę żeńską JPT i wpinasz się nią w to miejsce wyprowadzając kabelek.
 
bartos123 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV, był Logan
Silnik: 1.0 SCe, 1.6 MPI
Rocznik: 2018, 2005
Wersja: Open
Dołączył: 10 Maj 2018
Posty: 52
Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2018-09-19, 12:02   

Zobacz w kostce zasilającej radio, powinien być jeden jest plus stały, drugi po stacyjce.
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2566
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-19, 12:09   

Naprawdę polecam jednak skorzystanie ze skrzynki bezpieczników - raz że elegancko , dwa że masz zabezpieczony swój obwód dodatkowym bezpiecznikiem płytkowym.
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 42 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2618
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-09-19, 12:39   

Czerwony w grupie Renault to staly plus.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 96 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 6799
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2018-09-19, 16:10   

A tak w ogóle do czego chcesz to zasilanie.
Ten stały plus przy radiu to nisko prądowy (ze względu na przekrój przewodu) do podtrzymania pamięci.
Potrzebujesz mocniejszego to skrzynka bezpieczników. Zrób jej zdjęcie to może coś wolnego znajdziemy.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 851
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-19, 18:00   

Wszystkie odpowiedzi prawidłowe, ale co ma być podłączone na końcu? Wciągarkę, czy lodówkę czy wiatraczek czy lampkę nocną :roll: ? Wtedy ze skrzynki o odpowiednim bezpieczniku , musisz dołożyć swój ! mniejszy , odpowiedni kabel oraz wyłącznik.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne