No i stuknęła 1000 km i zaczęły się problemy , chyba? Przy puszczaniu sprzęgła , nieistotne czy samochód jest na luzie czy ruszam z miejsca słychać przy zwalnianiu pedału sprzęgła pojedyńczy stuk. Słychać go w środku , ale bardziej słyszalny jest przy otwartych drzwiach. Czy jest możliwe że sprzęgło coś fiksuje? Gdzieś już tu pisałem na forum a delikatnych wibracjach na luzie i po przekroczeniu ok 100/110 km/h. Dzięki za jakieś sugestie bo nie wiem , może po prostu TTTM z tym dźwiękiem przy puszczaniu sprzęgła , a ja jakiś przeczulony jestem :D. Dzwięk jest podobny do tego który czasami słychać jak klimę się załącza (w momencie podłączenie sprężarki do paska klinowego), taki pojedyńczy lekko medaliczny "brzdęk".
No właśnie , ale żeby to było tak słychać? Wcześniej tego nie było. Zauważyłem czy tam usłyszałem to dopiero dziś po pokonaniu 200 km za jednym zamachem.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3959 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-27, 07:53
boban666 napisał/a:
No właśnie , ale żeby to było tak słychać? Wcześniej tego nie było. Zauważyłem czy tam usłyszałem to dopiero dziś po pokonaniu 200 km za jednym zamachem.
U mnie w Sandero słychać doskonale moment "załapania" sprzęgła przy pracy na luzie. Im szybciej puszczam sprzęgło, tym jest głośniejszy. Uznaję to za całkowicie normalne- rusza wtedy wałek sprzęgłowy skrzyni.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-05-27, 07:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum