Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Brak nawigacji w Media Nav po aktualizacji
Autor Wiadomość
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-03-21, 20:49   Brak nawigacji w Media Nav po aktualizacji

Witam serdecznie. Od kilku dni jestem włascicielem Dacia Sandero Stepway z 2013 r. Wykonałem aktualizację oprogramowania przez Toolbox. Wszystko poszło jak powinno ale po aktualizacji kiedy chciałem wł nawigacje to niestety przycisk 'zgadzam sie' nie jest aktywny a po kazdym wł Media Nav pokazuje sie komunikat 'wykryto uszkodzenie pliku, nawigacja zatrzymuje sie'. Próbowałem cofnąć do ustawien fabrycznych przez plik pomocniczy recovery ale niestety Media Nav nie widzi tych plików... Jest na to jakaś rada? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Mariusz
_________________
MarioWlkp
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-22, 12:04   

Przypadki uszkodzenia MN1 oraz MN2 sa bardzo częste bo system oparty jest na niebyt dobrym systemie operacyjnym czyli WinCE .
W takim przypadku zazwyczaj naprawia ten błąd uzycie tzw pliku ratunkowego o wilkości 2 GB.
On przywróci działanie nawigacji ale przywróci fabryczne mapy z 2012 roku .
https://mega.nz/#F!jw80mBYI!hr6GdCjyrYUIISiEcq6tlg
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-03-22, 17:07   

Dzięki. Tak plik wszystko naprawił. Muszę tylko teraz sprawdzić jakie mam mapy i czy mogę je zaktualizować :-) Dzięki za pomoc.
_________________
MarioWlkp
 
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-03-22, 18:26   

Niestety nie mam mapy Polski :-( Czy można gdzieś ją pobrać czy tylko zakup wchodzi w grę?
_________________
MarioWlkp
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 358
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-03-22, 19:59   

Wystarczy poczytać to forum.
http://www.daciaklub.pl/f...7361&start=1500
 
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-03-22, 20:40   

Dzięki. Ale czy np jak wgram mapę Polski tylko to czy ona będzie działać?
_________________
MarioWlkp
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-03-22, 21:27   

Jak ją dobrze wgrasz , myślę, że tak. Tutaj wszyscy to robili i nie narzekają.
 
MarioWlkp 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9
Rocznik: 2013
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 21 Mar 2020
Posty: 21
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2020-04-24, 07:48   

Dzięki za pomoc wszystkim. Można temat zamykać. Problem rozwiązany. :-)
_________________
MarioWlkp
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne