Wysłany: 2015-12-28, 14:21 Krople wody nad oknami drzwi wewnątrz samochodu
dzień dobry
Pytanie, czy w waszych daciach z lat 2004/2006 (szczególnie w sedanie)po deszczu znajdujecie krople wody na drzwiach samochodu? Od kiedy dostałem samochód to smaruję uszczelki na drzwiach samochodu jakimś preparatem zabezpieczajacym od mrozu, wilgoci. Pomimo tego w tym roku zauważyłem zbierające się krople wody nad oknami drzwi. We wszystkich. Wymieniać uszczelki czy zostawić bo ten typ tak ma. Okna w drzwiach i samych drzwi nie zostawiam otwartych podczas deszczu, więc niedbalstwo odpada. Miał ktoś z was
Uszczelki do wymiany. Nie powinno być drogie ani skomplikowane. Możesz też spróbować trochę podciągnąć zamek aby drzwi były mocniej dociskane do uszczelek. Może zamek się wyrobił i luz na uszczelce powstał ?
Tak podejrzewałem. Z tą ceną uszczelek to będzie problem. Bo w serwisie to sporo kosztują, a u mnie będzie trzeba wszystkie wymienić. Jak podciągnąć zamek?
Na pewno bez wymiany uszczelek się nie obędzie, ale może spróbuj wciągnąć w uszczelkę jakiś sprężysty sznur tak jak to zrobił kol. Mekintosz. Może to na jakiś czas pomoże. http://www.daciaklub.pl/f...r=asc&start=275
Uszczelki do wymiany. Nie powinno być drogie ani skomplikowane. Możesz też spróbować trochę podciągnąć zamek aby drzwi były mocniej dociskane do uszczelek. Może zamek się wyrobił i luz na uszczelce powstał ?
A ile mm da się podciągnąć ? w Dusterze ?
Próbowałem zarówno zamek podciągnąć w drzwiach , jak i bolec w nadwoziu ( ten to tylko da się wkręcić i wykręcić ) i nie wiem czy nawet 1mm nawet ruszyło się.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2016-01-01, 22:50
corrado napisał/a:
wojtek_pl napisał/a:
A ile mm da się podciągnąć ? w Dusterze ?
Próbowałem zarówno zamek podciągnąć w drzwiach , jak i bolec w nadwoziu ( ten to tylko da się wkręcić i wykręcić ) i nie wiem czy nawet 1mm nawet ruszyło się.
Jesteś pewien?? U mnie bolec w przednich drzwiach się poluzował i przesunął aż drzwi odstawały, po odkręceniu dał się ustawić na swoim miejscu.
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2016-01-01, 22:51, w całości zmieniany 2 razy
Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Mój znajomy mechanik odradzał poluzowanie bolca w drzwiach bo to nic nie da. Wg niego jak jedne drzwi przesunę to drugie będą wystawały i będzie większa szpara. najlepiej kazał mi walnąć młotkiem w uszczelki. Krople znikły, ale przy okazji wyszedł inny problem. Jak były pierwsze mrozy to nie zamknąłem do końca okien i teraz ma na szybach szron wewnątrz samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum