Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Brak mapy polski
Autor Wiadomość
ptachu007 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 mpi
Dołączył: 17 Paź 2020
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 2020-10-17, 16:08   Brak mapy polski

Witam, w dniu dzisiejszym zakupiłem Dacie Duster z grudnia 2018 w wersji essential. Posiadam w niej nawi Media Nav, natomiast jest dostępna tam tylko mapa na UK. Kiedy wchodzę w status nadajników gps wyskakuje informacja "brak dostępnego nadajnika". Po wpisaniu z palca położenia geograficznego Polski nadal mapa się nie ładuje. Dostępna cały czas UK. Auto z polskiego salonu, więc mnie trochę dziwi, że nie ma mapy polski. Miał ktoś podobny problem?

Jeżeli temat już był tutaj to nie mogłem nic znaleźć nawet w wyszukiwarce. Jest jeden obszerny temat odnośnie Media Nav ale jest tam tyle postów, że ciężko coś znaleźć.

Prosił bym o pomoc

Pozdrawiam
 
Killer King 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 170
Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2020-10-17, 16:50   Re: Brak mapy polski

ptachu007 napisał/a:
...Auto z polskiego salonu, więc mnie trochę dziwi, że nie ma mapy polski...


Wygląda na to, że ktoś dołożył media navi w miejsce klasycznego - a że radio mogło pochodzić z UK, to można woskować po mapach.
Zgaduję, że nie kupiłeś nówki "2018" jako leżak z placu dilera w pod koniec 2020 r.

Cytat:
"brak dostępnego nadajnika"

Sprawdź jeszcze, czy jest antena GPS, bo przekładka mogła być tylko samego radia.
Ostatnio zmieniony przez Killer King 2020-10-17, 16:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
ptachu007 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 mpi
Dołączył: 17 Paź 2020
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 2020-10-17, 17:53   

auto było przez pierwszego właściciela kupione w lutym 2020, ja odkupiłem je od handlarza. Trochę stało na placu u tego handlarza bo ogłoszenie przez jakiś czas wisiało w internecie. Przebieg auta bardzo mały bo niecałe 30tyś

Killer King napisał/a:
Wygląda na to, że ktoś dołożył media navi w miejsce klasycznego - a że radio mogło pochodzić z UK, to można woskować po mapach.


Jeżeli chodzi o tą przekładkę to prawdopodobnie była ponieważ teraz założyłem konto na dacia.pl i w wyposażeniu jest informacja odnośnie radia "radio MP3, USB, Bluetooth, sterowanie pod kierownicą, bez CD, DAB" czyli tego bez navi...
Czyli rozumiem, że tutaj musiał bym odblokować to radio i wgrać sobie mapę jaką chce ?
Jutro wyjmę radio i ogarnę tą antenę GPS. Chociaż jak się wchodzi w status GPS to jest ta informacja odnośnie braku połączenia ale w pierwszej kolumnie zmieniają się wartości, czyli tak jakby widział nadajniki GPS ale nie mógł się z nimi połączyć.
 
toka93 


Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Pomógł: 33 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 1238
Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-10-17, 21:04   

Zobaczyć czy jest coś wpięte w niebieską wtyczkę z tyłu. Antena akurat taniutka bo zwykła na fakra koszt około 30zl.
Do odblokowania i wgrania navi polecam użytkownika jas_pik, zawsze fachową pomoc z media nav.
_________________
Sprzedaż części nowych i używanych
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1077
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-17, 21:06   

Po prostu po wysunięciu radia zobacz czy masz włożony kabel od anteny GPS. Jak jest to powinna być i antena . Potem to już z górki, szukasz tematu uwolnienie i jedziesz.
 
Baczek 


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0.9 tce
Rocznik: 2014
Dołączył: 12 Wrz 2020
Posty: 10
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2020-10-21, 06:50   

Jak jest z 2018 to może być evo2, którego nie uwolni. Mapy da się wgrać. Jaka masz tam wersję softu?
 
ptachu007 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 mpi
Dołączył: 17 Paź 2020
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 2020-10-21, 12:05   

Dziękuje wszystkim za pomoc, odezwałem się do jas_pik i temat ogarnięty. Niestety słaba sprawa dla mnie, ponieważ albo handlarz albo poprzedni właściciel zmienił tam radio z fabrycznego na MN I generacji z 2014 roku i tak jak było mówione wyżej z Angli pochodzi to navi ;/
Temat do zamknięcia.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne