Zaczął mi piszczeć wiatrak nawiewu, tak jak by łożysko było wyrobione (po 6kkm?!). Czy jest możliwość jakiegoś łatwego zdjęcia tego wiatraka? Mogło coś tam wpaść?
U mnie właśnie dość głośno... Najlepsze jest to że piszczy tylko jak dłużej pochodzi. A że zwykle jeżdżę z nawiewem włączonym na jedynkę, to po kilkunastu minutach od włączenia silnika zaczyna piskać. Jest to odgłos taki, jak czasem odtwarzacze DVD wczytują płyty, tak jak by łożysko było wytarte.
Czesc, jak w temacie, w DDII piszczy mi niemiłosiernie wentylator nadmuchu. Szczególnie jak jest obieg zamknięty. Patrzyłem od spodu i ciężko tam rękę wsadzić a co dopiero jakoś dostać się do wentylatora. Macie jakies rady co z tym fantem zrobic?
Odpowiedzi jedz do ASO przeciez gwarancja prosze sobie darować. Średnio myślący szympans zna już tą odpowiedź.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1969 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-10-28, 14:34
W mojej poprzedniej dacii jaką była Lodgy również piszczał / ćwierkał wentylator nawiewów na pierwszej prędkości. Samochód był na gwarancji wiec zgłosiłem do ASO gdzie wymienili mi wentylator na nowy
dudu$, Ćwierczał tylko na mrozie, czy cały czas ?
Od nowości mam takie przypadki, że na mrozie przez pierwszą minutę daje jak kanarek. Ale to jest możne dwa razy w roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum