Mam niewielką stłuczkę mojej Dacii. Serwis krzyknął powyżej 10 tys zł. Do naprawy wymiany maska wzmocnienie chłodnica oraz jakiś plaster miodu przed chłodnicą - cokolwiek to jest. Lampa do sklejenia a zderzak bym zostawił bo wygląda ok. Zastanawiam się czy serwis nie przegiął i gdzie na ślasku szukać tańszego warsztatu i częśći. Chce kupić jakieś orginały. Macie jakieś doświadczeni apo za naprawami w ASO ?
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2021-07-23, 06:44 Re: Naprawa blacharska
maz9 napisał/a:
Mam niewielką stłuczkę mojej Dacii. Serwis krzyknął powyżej 10 tys zł. Do naprawy wymiany maska wzmocnienie chłodnica oraz jakiś plaster miodu przed chłodnicą - cokolwiek to jest. Lampa do sklejenia a zderzak bym zostawił bo wygląda ok. Zastanawiam się czy serwis nie przegiął i gdzie na ślasku szukać tańszego warsztatu i częśći. Chce kupić jakieś orginały. Macie jakieś doświadczeni apo za naprawami w ASO ?
O jakiej Dacii rozmawiamy? o Dokkerze którego masz w opisie? Jeżeli szukasz oryginalnych używanych części, polecam skontaktować się z użytkownikiem Toka93, zazwyczaj ma dużo gratów do Dacii w przystępnej cenie. Co do samej kwoty jaka krzyknął serwis to według mnie nie jest wygórowana. 2 lata temu posiadałem Lodgy czyli bliźniaczą konstrukcję przodu auta, którą niestety rozbiłem. Do wymiany miałem wzmocnienie, pas przedni, zderzak ( jako komplet ze wszystkimi kratkami typu plaster miodu) , atrapę, chłodnice klimatyzacji i wody, zawiasy maski, maskę i kilka innych plastików znajdujących się pod maską. Za same oryginalne części używane i niektóre praktycznie nowe zdjęte z nowego auta zapłaciłem 6 tyś zł. Nie wiem czy ceny części do tych modeli spadły w dół ale jeżeli ASO krzyknęło tobie 10 tys zł za części + robociznę to chyba jest to dobra kwota. Najlepiej wstaw foty
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2021-07-23, 11:51
Na Twoim miejscu otworzył bym maske i sam zobaczył co faktycznie jest uszkodzone. Zrobić listę i szukać części na allegro. Jak zdejmiesz przedni zderzak to pozostałe rzeczy powinieneś dać radę wymienić samemu, ponieważ są na spinki/ zatrzaski a ewentualnie pas przedni jest przykręcany na śruby. Według mnie tragedii nie ma. nie wiem czy nie spróbował bym pobawić się samemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum