Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2015-12-18, 23:15 Problem z koszem koła zapasowego - Logan 1 MCV
Opisze trochę niedokładnie bo problem opisano mi telefonicznie. Logan MCV 2009, przy próbie opuszczenia kosza z kołem zapasowym śruba mocująca nie odkręca się tylko jak mi powiedział zięć obraca się razem z nakrętką pod spodem, do której dostęp jest bardzo trudny. Czy ktoś miał taki problem i czy zna jakiś sprytny sposób rozwiązania?
Obawiam się, że jedyny realnie sprytny to było zapobieganie - czyli przynajmniej raz do roku odkręcić i grubo zasmarować... Teraz to już pozostaje tylko te metoda siłowa - czyli jakoś przytrzymać nakrętkę.
(...Tzn. o ile to faktycznie wersja z nakrętką - bo zatrzaski występują w dwóch rodzajach i w tym drugim gwint jest zrobiony bezpośrednio w ruchomej części. Jeśli więc śruba się kręci bez efektu, to może to być wynik przekręceniu gwintu - a wtedy trzeba użyć jeszcze więcej siły...).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum