Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Brak przeciw mgłowych przednich świateł.
Autor Wiadomość
michhallski 


Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: Sce75
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate
Dołączył: 23 Wrz 2018
Posty: 12
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2021-09-13, 09:33   Brak przeciw mgłowych przednich świateł.

Witam.
Logan II 2018.
Zdemontowano mi do lakierowania przedni zderzak i zamontowano ponownie. Po tym nie świecą światła przeciwmgłowe przednie. Bezpieczniki całe, wtyczki do lamp z tego co widzę podpięte. Gdzie szukać przyczyny, zakładając,że nie uszkodzono mi wiązek. Czy dostęp do lamp p.mgielnych jest tylko poprzez demontarz zderzaka, czy dojdzie się bez demontarzu?
Jestem w trasie zarobkowo i nie zabardzo mam jak grzebać dlatego proszę o pomoc trochę na skruty.
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce 114km
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Pomógł: 43 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1506
Skąd: Ząbki

Wysłany: 2021-09-13, 10:49   

Wiązka halogenów jest łączona na wtyczkę, obstawiam, że podczas montażu po prostu jej nie podłączyli. Wpisz sobie w google, wiązka halogenów przód Dacia Logan II i zobaczysz jak ona wygląda. Później spróbuj po wiązce od halogenów dojść gdzie idzie i sprawdź czy faktycznie jej nie podłączyli ewentualnie jedź tam gdzie demontowali zderzak i niech poprawiają.
 
michhallski 


Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: Sce75
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate
Dołączył: 23 Wrz 2018
Posty: 12
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2021-09-13, 22:04   

dudu$ napisał/a:
Wiązka halogenów jest łączona na wtyczkę, obstawiam, że podczas montażu po prostu jej nie podłączyli. Wpisz sobie w google, wiązka halogenów przód Dacia Logan II i zobaczysz jak ona wygląda. Później spróbuj po wiązce od halogenów dojść gdzie idzie i sprawdź czy faktycznie jej nie podłączyli ewentualnie jedź tam gdzie demontowali zderzak i niech poprawiają.


Dzięki za podpowiedź. Ściągnąłem obraz wiązki, obmacałem i okazało się, że tylko nie docisnęli wtyczki. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez michhallski 2021-09-13, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne