Cześć Grupo.
Taki przypadek, wracając z pracy padło wspomaganie w aucie, uciekł płyn od wspomagania. Po rozmowach telefonicznych z mechanikiem przejechalem bez płynu jakieś 50 km. Po dojeździe mechanik stwierdził że padl czujnik ciśnienia wspomagania, poprostu sie utlenil. Czy to możliwe że w samochodzie z 2014 r mogło się to popsuć?? Czy o coś moze nie zadbałem???
Cześć Grupo.
Taki przypadek, wracając z pracy padło wspomaganie w aucie, uciekł płyn od wspomagania. Po rozmowach telefonicznych z mechanikiem przejechalem bez płynu jakieś 50 km. Po dojeździe mechanik stwierdził że padl czujnik ciśnienia wspomagania, poprostu sie utlenil. Czy to możliwe że w samochodzie z 2014 r mogło się to popsuć?? Czy o coś moze nie zadbałem???
Jechać bez płynu do wspomagania 50km? Szacun, nie zdziw się jak zaraz padnie Tobie pompa wspomagania.
Czujnik w oryginale ok 600 zł. Ale już bez logo 120 .Tyle zapłaciłem za niego bez wymiany. Pasc moze .Normalne jak przebije element gumowy np. ze starosći . Czujnik ciśnienia odpowiedzialny i potrzebny np. na parkingu gdy krecimy kierownicą , sygnał z czujnika daje większe obroty , aby wywolac wieksze obroty , a co za tym idzie kierownica
idzie nam lzej. Zdaża. sie ze wybija płyn. Na te zjawisko też trzeba popatrzec.
Ja w Sandrze I z 2010 właśnie czujnik wymieniać będę bo zaczyna się spod niego sączyć (pewnie uszczelka puściła a że jest zintegrowany z uszczelką to muszę całość)
_________________ jednoosobowy SANDERO OFF ROAD TEAM POLAND
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum