Wysłany: 2022-12-25, 17:56 Stukanie z tyłu - sandero stepway III
Auto z 2022 roku z tyłu dochodza stuki jak np wjadę w dziurę lub najade na zwolnienie poprzeczne lub z niego zjeżdżam. Z racji że obecnie nie mogę podjechać do serwisu żeby to zweryfikować pytanie czy ktoś może się z tym spotkał w swojej Daci.
Wprawdzie mam STEPWAY II ale przy spowalniaczach trzeba delikatnie najechać żeby nie stuknęło. Ale to dotyczy przedniego zawieszenia. z tyłem nigdy tego nie mialem. Od tablicy rejestracyjnej lub kluczy w bagażniku stukot byłby raczej inny ( mniejszy ). Co do klapy bagażnika to nie wiem . Świadczyło by to o wiotkości nadwozia .... TTTM
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3966 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-31, 19:35
kakus napisał/a:
Wprawdzie mam STEPWAY II ale przy spowalniaczach trzeba delikatnie najechać żebym nie stuknęło. Ale to dotyczy przedniego zawieszenia. z tyłem nigdy tego nie mialem.
Może trzeba zrobić jakąś obdukcję? W SSII nie stuka mi w zawieszeniu absolutnie nic- rewelacyjnie zestrojone zawieszenie na takie rzeczy jak progi.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-12-31, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum