Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2009-06-10, 20:31
walther napisał/a:
Może troszkę zbaczam z tematu, czy tankujecie ON na Lukoilu???
Od kiedy dowiedziałem się, że Lukoil po cichu chciał budować bazę przeładunkową w granicy Białowieskiego Parku Narodowego a tam dość często odpoczywam postanowiłem ich bojkotować i nie dorabiać ruskich
Ja tankuje tam czasem 95, nie widzę dużej różnicy. Chociaż jeden znajomy kilka lat temu (jeszcze jako JET) zatankował tam Poloneza i potem nie mógł jechać.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
I na dodatek cena jest porównywalna z neste czy łukojlem.
Ciekawe, czy litr też jest porównywalny?
Kiedyś wlaliśmy z żoną do Fabii 60 litrów paliwa do 45 litrowego zbiornika, gdzie dopiero zapaliła się rezerwa...
A co do JET - Lukoil to raz dawno temu zatankowałem i teraz wolę pchać auto do następnej stacji, ale mam znajomego, co tankował tam gaz i sobie chwalił, tylko nie jestem pewien, czy miał porównanie z innymi stacjami....
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2009-06-15, 22:34
Na Jet-ie tankowałem przez trzy lata Fiata Uno i było wszystko gitara.
W największe mrozy -26 stopni wszystko grało i buczało. Innym benzyna zamarzała, mieli problemy z odpaleniem wieśwagenów a moje UNO od pierwszego pyknięcia ślicznie mruczało, a ja tylko śmiałem się z tych dresów w tych swoich autach z za Odry.
I dacie też bym tankował na Jet-cie, ale nie na Lukoil-u.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015
Wysłany: 2009-06-16, 08:09
Nie słyszałem żeby ktoś narzekał na benzynę Lukoil.Ja tankuję na Lotosie bo Shella u nas w mieście nie ma a BP jest 7 km od miasta ale jest tam mi nie po drodze
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2009-06-17, 02:01
Zatanowali mi 50,5 l lpg do butli 50 L, normalnie powinno wejsc max 45-47 l . Dlatego omijam z daleka. Generaalnie na wielu stacjach lpg takich "no name" czesto zdarzaja sie takie przypadki.
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Wysłany: 2009-06-17, 06:46
potwierdzam chociaż na ukoilu nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło zawsze byłem zadowolony zarówno z ceny jak i jakości, ale na Shellu, wasbruku i 123statoil zawsze wchodziło więcej, ostatnio zrobiłem sobie porównanie i wyszło mi że tankowanie do pełna na stacji markowej gazu droższego wychodzi taniej niż tankowanie do pełna gazu tańszego na stacji ujmijmy to tańszej bo shell nie jest no name.
Z drugiej strony trzeba brać poprawkę na to że wpływ na ilość gazu ma też temperatura otoczenia, przynajmniej coś takiego mi mówił Pan na Shellu
Wysłany: 2009-06-17, 15:37
lukoil ma chyba różnych dostawców gazu, ta afera z tv co mieli jakiś syf zamiast LPG (nie pamiętam już miasta) to na tej stacji np dostawcą jest BP.
Ale nie sprzeczam się ja tankuje tam gdzie akurat mam najbliżej i po drodze.
A o shellu nie zmienię zdania po swoich przygodach, przynajmniej o tej jednej felernej stacji
Co do ceny to nie jest wcale najtańszy np ostatnio widziałem że Statoil był tańszy i nawet zatankowałem bo akurat mi brzęczyk się włączył, cena 1.49 więc byłem zadowolony.
Zatankowałem od razu PB supreme bezsiarkowej i jakoś motor mi się żwawszy wydaje, albo się odmulił tylko po WASBRUKU (niestety był po drodze ostatnio )
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-06-19, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-06-19, 14:29
Nie wiem od kogo na owej stacji biorą gaz ale jest oznakowany jako shellowski.
Raz się zraziłem i wystarczy. Ale żeby nie było że się uwziąłem na tą stację.
Tu jest Polska tu się przecież chrzci paliwo i na wielu stacjach zdarzają się wtopy
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-06-19, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Co do SHELLa to na pewno tam nie zatankuję. Moje Ferrari ( czyli CC 700 ) po tankowaniu na SHELLu nie miało mocy.
Wiem, ono normalnie nie ma mocy, a tym paliwie to była męczarnia.
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM
Wysłany: 2009-06-23, 10:57
Kiedyś Lukoil to była sieć Jet-a. To samo paliwo (chyba?) pod inną marką ludzie sobie chwalili za niską cenę i w sumie niezłą jakość. Teraz Lukoil się ujawnił, zmienił barwy z niebiesko-żołtej na biało-czerwone. Ludzie zaczęli narzekać, że ruska benzyna, że cena co prawda niska, ale brak w niej wielu dodatków uszlachetniających . Przenieśli się w większości do innych stacji. Na Jet-cie tankowałem regularnie, do Lukoila zaglądam rzadko. Szukam stacji Bliska, tych na Śląsku jest bardzo niewiele.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Stacje LUKOIL od dawna nie należą do "ruskich". W Polsce oraz w innych krajach Europy Wschodniej zostały sprzedane na początku 2016 austriackiemu konsorcjum AMIC Energy Management GmbH.
Amic Polska planuje zmianę nazwy stacji LUK właśnie na AMIC. Lukoil wycofał się z naszego rynku.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2017-11-16, 09:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum