Wysłany: 2024-06-17, 18:27 Jaki interfejs do dustera z 2011 1.5 dCi mag. CAN czy K-line
Witam potrzebuje pomocy co do wyboru interfejsu diagnostycznego. Jestem posiadaczem rumci dacia duster 2011r 4x4 110km 1.5 dCi
Czy w tym modelu coś zdziałem elm327 czy posiada ten model magistrale CAN czy magistrala k-line .Rumcia wiekowa i ciężko coś wygrzebać ,potrzebuje interfejs do diagnostyki kasowania błędów pomiarów parametrów ect. i modyfikacji o ile jakieś są dostępne.
Reasumując elm327 + DDT4ALL i Pyren czy Kabel KKL VAG do Renault z DDT 2000
Z góry dziękuję,pozdrawiam.
W dusterze I 4x2 wszystkie moduły elektroniczne dostępne są przez linię K, natomiast w 4x4 sterownik rozdziału momentu obrotowego podłączony jest podobno tylko przez CAN.
Witam ,dzieki laiser wszystkie te tematy przeczytałem zanim założyłem nowy temat przegrzebałem google i forum zanim się zarejestrowałem .Niestety mało co znalazłem odnośnie tego konkretnego modelu z tąd ten temat .Tematy sie rozbiegają forumowicze ciągną wiele wątków w jednym temacie (jak to na forum norma i dobrze) ale ciężko się w tym odnaleść chłepcąc szczątkowe informacje . Troche czasu mineło tematy rozrosły się o nowsze modele , możliwości softu oraz ingerencji w nowszych modelach po 2011 sa znacznie bardziej rozbudowane.
Miałem złudną nadzieje że starzy wyjadacze doradzą , podzielą się wiedzą którą przez lata zdobywalli na forum i poza nim .Po prostu z wiedzy i praktyki oraz opini innych mogę polecić taki interfejs taki soft taki sterownik tym zrobisz tyle tym tylko to w twoim modelu i tyle i po temacie .Z góry dzięki pozdrawiam szukam dalej i ostrorznie i intuicyjnie
http://www.daciaklub.pl/f...1737280#1737280 - podane są modele i typy i na co zwrócić uwagę; post co prawda stary, ale do auta z 2011 akurat jak znalazł. Później w tematach pojawiają się także relacje z używania nowszych interfejsów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum