Wysłany: 2024-08-05, 21:52 Pasek napędu CD w radio.
Witam wszystkich.
Mam Dacie Lodgy i mam problem z radiem a dokładnie z odtwarzaczem CD. Jak próbuję włożyć CD to nie czyta płyty, chwilę pokręci i wyskakuje komunikat CD ERROR i wypluwa płytę. Słyszałem, że to wina paska od CD ale nigdzie nie mogę znaleźć gdzie taki pasek można kupić i przede wszystkim jaki to pasek. Radio jest fabryczne z Dacii. Ktoś pomoże?
Wyjąć radio, wymontować pasek, zmierzyć, kupić, zamontować - 2 dni max, a sądząc po niewielu informacjach na ten temat przez kilkanaście lat istnienia forum to oczekiwanie na odpowiedź może potrwać znacznie dłużej...
(OIDP wymieniony w domowej wieży pasek miał ok. 40 mm średnicy, a one w większości są dość podobne. W aucie szczęśliwie dawno temu przesiadłem się na pliki na mikropendrivie wystającym z radia na 3 mm, pod każdym względem wygodniejszym niż CD. Może jest to dobra okazja?).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum