Wysłany: 2024-10-07, 18:25 Lepsze światła wsteczne
Kilka dni temu w deszczowej pogodzie, po ciemku przyszło mi cofać i stwierdzam, że w takich warunkach nie widać nic w świetle światła wstecznego, które ma na wyposażeniu Lodgy.
Czy ktoś z Was dodawał dodatkowe oświetlenie wsteczne? Jak mocowane, do czego?
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1344 Skąd: Kępno
Wysłany: 2024-10-07, 21:45
To chyba cecha wspólna Dacii Duster 2 też ma traumatyczne światło wsteczne.
Myślałem żeby kupić światło przeciwmgielne - cofania od Anglika i zamontować jako drugie, ale nie wiem czy jest możliwość łatwego podłączenia
Wysłany: 2024-10-08, 09:52 Re: Lepsze światła wsteczne
gg napisał/a:
Kilka dni temu w deszczowej pogodzie, po ciemku przyszło mi cofać i stwierdzam, że w takich warunkach nie widać nic w świetle światła wstecznego, które ma na wyposażeniu Lodgy.
Czy ktoś z Was dodawał dodatkowe oświetlenie wsteczne? Jak mocowane, do czego?
Może jakieś przykładowe zdjęcia?
Przerabiałem tylne światła tak aby były parzyste tj dwa wsteczne i dwa przeciwmgielne.
Przeróbka polegała na dodaniu żarówek w puste miejsca w kloszach i dodatkowego okablowania elektrycznego.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ja też mam dwie wsteczne - dużo poprawia, to muszę przyznać. A zmiana dość prosta, miejsce na żarówkę jest prawie kompletne. Polecam to zrobić, dużo zmienia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum