Wysłany: 2024-12-29, 23:12 Czas oczekiwania na części do naprawy
Dwa i pół miesiąca temu zgłosiłem w Jaszpolu szkodę z mojego AC. Do tej pory nie mogą ściągnąć od producenta potrzebnych do naprawy części blach. Chodzi o drzwi i błotniki. W wyjaśnieniach słyszę, że tak jest wszędzie. Dacia Sanderto rok produkcj 2022 . Jak to możliwe, że producent nie zapewnia dostępu do części zamiennych. Co jest grane, ktoś wie???
Ja czekam w ASO w Poznaniu na listwę plastikową drzwi (wymiana na gwarancji) już od końca października. Zgłosiłem się też wtedy do wymiany zaworu upustowego turbiny i nadal cisza.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 52 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1774 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2025-01-03, 16:27
Aktualnie tak działa większość w branży. W Oplu są reglamentowane drzwi do Astry i otrzymują tylko Ci, którzy udowodnią, że są konieczne do wymiany inni czekają do świętgo nigdy.
Jak patrzę po katalogu to nie wiem o które dokładnie drzwi chodzi, ale z tego co widzę do Sandero III wszystkie są dostępne, wiadomo że ASO zamawia tylko po numeracji VIN, ale są również inne sposoby na dobór części.
Ja czekam w ASO w Poznaniu na listwę plastikową drzwi (wymiana na gwarancji) już od końca października. Zgłosiłem się też wtedy do wymiany zaworu upustowego turbiny i nadal cisza.
Czekałem na wymianę gwarancyjną plastikowej nakładki tylnego zderzaka. W dniu odbioru zobaczyłem, że jest porysowana.
Jest jak piszecie. Czas oczekiwania w moim przypadku od marca do maja. Cały czas odpowiedź z ASO .....Brak dostępnej części....
Poszedłem kiedyś jako zwykły klient z zamiarem jej kupna. Okazało się, że część kosztuje około 600 zł a jej dostępność to 3 DNI !!!
Poszedłem do gościa prowadzącego temat i odpowiedź... Brak dostępnej części
Pokazałem mu palcem innego pracownika ASO i powiedziałem, żeby poszedł do niego bo część jest dostępna w trzy dni.
Wymiana tej szarej nakładki była jeszcze w tym samym tygodniu.
Proponuję zadzwonić chociaż i ściemnić, że chce się to zwyczajnie kupić. Sprawdzić w ten sposób czy nie lecą sobie w kulki z dostępnością.
_________________ Nawet najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego w pracy ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum