Wysłany: 2025-03-28, 13:45 Pęknięcia na belce tylnej Duster II ?? Pomocy
Witam serdecznie,
Wczoraj byłem na przeglądzie technicznym Dusterem z 2019. Podczas badania technicznego diagnosta zwrócił uwagę na dwa miejsca w belce tylnej, które wyglądają jak pęknięcia i zalecił wymianę całego elementu.
Znajoma z pracy ma także Dustera2 z grudnia 2018 roku, w którym sprawdziłem te same miejsca i widoczne są identyczne szczeliny. Moi rodzice mają wersję polifcie i tak samo to wygląda. Dałem temat do DACIA OPOLE, oni ponoć zapytali producenta i u siebie sprawdzili 4 maszyny, dostałem odpowiedź że to szczeliny technologiczne do wciskania tulei. Diagnosta nie jest przekonany.
Zdjęcia z mojego Dustera i od koleżanki.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-03-28, 14:23 Re: Pęknięcia na belce tylnej Duster II ?? Pomocy
AdamD napisał/a:
Dałem temat do DACIA OPOLE, oni ponoć zapytali producenta i u siebie sprawdzili 4 maszyny, dostałem odpowiedź że to szczeliny technologiczne do wciskania tulei. Diagnosta nie jest przekonany.
A inni diagności? Pokaż mu zdjęcia nowej belki i niech się goni...
Istnieją jeszcze rzeczoznawcy, ale można mu nawet pokazać nową belkę (kupić element i zwrócić w ciągu 14 dni)...
Belka_Duster-2.jpg
Plik ściągnięto 80 raz(y) 23,51 KB
Belka_Duster-1.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 19,71 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-03-28, 14:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum