Witam posiadam logana 2005 rok i mam problem ze zbiorniczkiem na plyn do spryskiwaczy. Problem polega na tym że jak wlewam plyn to jakimś czasie (kilka godzin)on ucieka .Wymieniłem na nowy zbiorniczek
Chociaż stary nie wyglądał na uszkodzony po wymianie na nowy zbiorniczek nadal plyn ucieka macie pomysł co to może być? Z góry dzięki
Witam posiadam logana 2005 rok i mam problem ze zbiorniczkiem na plyn do spryskiwaczy. Problem polega na tym że jak wlewam plyn to jakimś czasie (kilka godzin)on ucieka .Wymieniłem na nowy zbiorniczek
Chociaż stary nie wyglądał na uszkodzony po wymianie na nowy zbiorniczek nadal plyn ucieka macie pomysł co to może być? Z góry dzięki
Strzelam w ciemno. Skoro zbiorniczek jest nowy, a stary nie był pęknięty i zarówno na jednym jak i drugim płyn od spryskiwacza ucieka to obstawiam uszkodzenie pompki. Może posiada gdzieś mikro pękniecie i powoli płyn się z niej sączy, innej opcji nie ma.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-04-08, 09:35
Jeżeli zbiorniczek wymieniony w komplecie z pompką, to pozostaje uszkodzenie któregoś z wężyków wylotowych. A jeżeli wymieniony był sam zbiorniczek a pompka przełożona, to tak jak kolega wyżej sugeruje- może puszczać pompka lub po prostu jej uszczelnienie (wchodzi w otwór zbiorniczka praktycznie na wcisk).
No nie bardzo pojmuję jak można przed wymianą najpierw nie sprawdzić skąd jest wyciek...
Cały zbiorniczek po kilku godzinach... Przecież to musi się gdzieś wylać.. szukaj plam pod samochodem. Nie wiem co tam wlewasz ale płyn ma intensywny zapach a jednocześnie zamknięty pojemnik nie śmierdzi. Skoro wycieka to gdzieś musi śmierdzieć.. skoro cały zbiornik wycieka w kilka godzin to jest kilka ml na minutę powinno cieknąć i śmierdzieć na całego.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz_M 2025-04-10, 21:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum