Wysłany: 2025-08-18, 13:06 Rdza pod plastikową osłoną progu
Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa zdejmował plastikowe osłony progów w Dacia Sandero Stepway (2016)
Myślałem ze mocowanie jest na zatrzaskach, ale chyba przeszkodą są te dziwne mocowania na śrubach ze zdjęcia poniżej.
W jednym miejscu jest tak mało miejsca, że nawet klucz tzw francuski czy kombinerki nawet nie chcą się zmieścić.
Być może ktoś Was ma jakis dobry patent na zdjecie tego?
IMG_8332.jpeg
Plik ściągnięto 908 raz(y) 37,56 KB
IMG_8331.jpeg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 99,51 KB
Ostatnio zmieniony przez Mixolydian 2025-08-18, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
A w którym to miejscu siedzi? Nie da się podejść standardowo, od czoła kluczem 24- nasadowym lub rurkowym?
Dzięki spróbuję rurkowym, ale wydaje się że jeden bok tego mocowania jest dłuższy i nic nie pasuje.
W miejscu ze zdjęcia dostęp jest Ok, można odkręcić francuskim czy kombinerkami, ale od strony tylnego koła (mocowanie pod samochodem) w małej przestrzeni pomiędzy plastikami nic tam nie pasuje.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4058 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-08-19, 07:59
Skąd ta korozja? Słabo widać na tej fotce- czy to jest tam na łączeniu blach progu, czy nie ma związku z tym łączeniem?
A co do tych nakrętek- pasuje nasadowy klucz 6-kątny 24 i naprawdę nie wiem z czym problem, bo u siebie sięgam do każdej nakrętki nawet takim płytkim kluczem jak poniżej...
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 298 Skąd: LU
Wysłany: 2025-08-19, 15:42
Miałem kiedyś też MCV z 2018. Nówka. Jak chciałem sprzedać w zeszłym roku, to się okazało że mi próg zgnił. Mniej więcej w tym samym miejscu. Nie uznali mi zgłoszenia gwarancyjnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum