Wcześniej jakoś nie używałem w pilocie klawisza otwarcia bagażnika. Teraz chciałem zobaczyć czy mogę uruchomić elektryczny zamek i okazało się że u mnie nie działa. Dotychczas pilot sluzył mi tylko zbliżeniowo. Czy ktoś wie coś na ten temat. Może w mojej wersji to nie działa. A może są jakieś ustawienia. Obecnie pozostaje klawisz w klapie do sterowania tym zamkiem .
A to nie działa tak, że na zamkniętym aucie odblokowuje tylko klapę bagażnika - bo u mnie chyba tak działa.
A reszta już ręcznie - klik i klapa do góry.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1286 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-06-05, 20:17
Dzięki za sprawdzenie.Też próbowałem i wyszło, że klawisz pilota odblokowuje przycisk elektryczny zamka klapy. Żeby otworzyć trzeba nacisnąć przycisk koło kamery. W sprzedaży są proponowane sprężyny na siłowniki o odpowiednich parametrach, które pomagają w rozprężeniu się siłownika w pierwszym momencie, później do otwarcia całkowitego klapy same sobie dają radę. Może ktoś je już stosował w Dusterze. Widziałem w sprzedaży też moduły sterujące tym włącznikiem. Oczywiście jest to ekonomiczna wersja automatycznego otwierania, zamykać już trzeba samemu. Chciałem coś takiego zrobić, robią to w innych samochodach i się udaje. Może macie pomysły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum