Całkiem rzeczowo - ale do 3 rzeczy można by się przyczepić:
Cytat:
długie kombi
- za długie można je uznać tylko wtedy, gdy ktoś bezmyślnie przypisze je do niższej klasy (przykład), gdzie faktycznie przynależy sedan, podczas gdy MCV-ka powinna być już w segmencie C;
Cytat:
Jest też niższy niż kombivany, [...] co umożliwiło nieco wyższe posadzenie kierowcy
- ???; albo ja tu czegoś nie rozumiem, ale to autor się pogubił...
Cytat:
Podział wnętrza na 3 rzędy siedzeń w tak krótkim samochodzie musi oznaczać ograniczona przestrzeń na każdym z nich, co najbardziej dotyka pasażerów pośrodku
- no bez przesady, nawet z dryblasem za kierownicą miejsca absolutnie nie brakuje, co łatwo sprawdzić porównując wyniki pomiarów z konkurencją. To w 3 rzędzie komuś naprawdę dużemu może być faktycznie nieco przyciasnawo.
("Twarde zawieszenie" sobie odpuszczam, bo to w końcu kwestia subiektywna - ale mnie się wydaje dość miękkie...).
Ostatnio zmieniony przez laisar 2009-08-07, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-08-08, 08:18
A ja twierdzę że ma twarde zawieszenie i to jest zaleta Mój poprzedni osiołek miał zawieszenie mięciutkie i jeżdziło się jak poduszkowcem. Twarde zawieszenie MCv to niebo a ziemia w porównaniu do cytryny
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-08-08, 08:19, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Megane 2 ph2
Silnik: 1.6 Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 251 Skąd: ETM
Wysłany: 2009-08-10, 18:19
Jeśli chodzi o przestrzeń na tylnej kanapie to mam wrażenie że autor artykułu nie siedział w mcv. A jeśli o zawieszenie to kombi jest średniomiękkie co oczywiście skutkuje odczuwalnym pływaniem w zakrętach.Dla mnie dosc wygodne choć do cytryn mu trochę pływalności brakuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum