I znowu zagrzechtało "Pudełko Pana Henia"
Położyło mnię ostatnie zdanie: "SUV dla aktywnych? Można tę Dacię tak nazwać, ale i tak pojedziemy nią na działkę, a nie na daczę, i będziemy łowić klenie, a nie merliny"
Pan redahtór pomylił wyraźnie rybę z rodziny żaglicowatych z bohaterem legend arturiańskich
A na daczę to jeździ się UAZ'em lub Moskwiczem ("...a za rul'iom ja sidieł" *) )
Czy to znaczy, że jak nam się spieszy, to możemy (innym autem) jeździć szybciej niż 150 km/h? Gdzie w Polsce? Co to za głupie pisanie "bez pośpiechu", gdy maksymalna dozwolona prędkość na naszym kraju wynosi 130 km/h?
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-11-14, 12:21
Czytałem już wiele artykułów na temat Dacii i wkurza mnie stwerdzenie ,,marne plastiki" chodzi o deskę rozdzielczą. Inne marki również używają plastików twardych jak w Dacii a dziennikarze nie mają uwag bo jest to inna marka niż Dacia
Zauważyłem że w niektórych dziennikarskich kręgach jest chyba "w dobrym tonie" ponarzekać na Dacię. A że tak naprawdę nie ma się do czego przyczepić więc jest nieśmiertelny temat "tanich plastików"
To że cała masa innych aut też posiada takie plastiki jakoś umyka uwadze panów redaktorów...
A ja i tak wolę swoje "tanie" ale za to nowe plastiki niż "drogie" plastiki piętnastoletniego zajeżdżonego audi czy bmw...
Wczoraj moja żona wybrała się z koleżanką i w drodze powrotnej dała tjeże koleżance kawałek poprowadzi. I coż się okazało?
-skrzynia biegów chodzi precyzyjniej niż w T. Yaris
-jest ciszej niż ww wehikule
-lepiej się zbiera....
Tanich plastików jakoś nie zauważyła
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2009-11-16, 12:23, w całości zmieniany 1 raz
Mogą sobie pisać panowie redaktorzy. Ja dałem się przejechać moim MCV szwagrowi, który na co dzień jeździ fordem focusem 1,8 tdci. Był zaskoczony jakością wykonania (wcześniej zetnął się z dacią - taksówką z początku produkcji, a mój biały smok wyjechał z salonu 30 października 2009) i jadąc z wariacką prędkością stwierdził, że to auto świetnie trzyma się drogi. Potem pojechałem po jego młodszego brata i dałem mu poprowadzić ostatnie 5 km. Teraz ma służbowego citroena C5, wcześniej jeździł VW passatem, skodą superb (a jak skoda była w warsztacie po wypadku to jako zastępczym volvo V70). No i stwierdził, że moja MCV ma zaskakująco elastyczny silnik (1,5 dci 85 kM), kierownica (pakiet komfort - więc skórzana) przyjemniejsza niż w jego citroenie. A jak się zobaczył że 4 szyby są opuszczane elektrycznie, podgrzewane lusterka i jeszcze klima a do tego dodatkowo czujnik cofania i to wszystko za 51 kawałków to mu szczęka opadła i stwierdził, że to jest świetny wóz.
Nie zauważył że plastki są twarde.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-02, 00:10
WhiteDragon napisał/a:
Nie zauważył że plastki są twarde.
Czy twarde plastki dobrze spasowane sa jakas wada ? Czy miekkie sie mniej rysuja ? Nie glaszczemy samochodu po konsoli tylko nim jezdzimy. Rozumiem twarde zawieszenie wybijajace plomby z zebow moze byc wada dla niektorych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum