Wysłany: 2009-11-29, 20:00 Dacia Logan Van -blaszak - Czy ktoś użytkuje ten typ?
Witam
Tak jak w temacie.
Chetnie dowiedzialbym czy ktos posiada takie autko i jakie ma odczucia , chodzi mi o funkcjonalnosc przestrzeni ladunkowej, i inne wlasne spostrzezenia na temat tego konkretnego modelu. Planuje zakup takiej wersji tylko nie spotkalem jeszcze na na zywo na ulicy tej wersji, moze ktos z uczestnikow tego forum uzytkuje to autko.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Beckie 2011-05-08, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-11-29, 20:35
Ja widuje bardzo często takie wersje, na forum o ile pamiętam jest dwóch użytkowników takiej wersji, co do właściwości to wersja ta nie różni się znacząco od zwykłej wersji van dwuosobowej przeszkolonej (ja taką posiadam), w blaszaku masz grodź z tworzywa sztucznego no i trochę głośniej niż w szklanej bo tył nie jest wytłumiony , no i inne kapsle na kołach .
Tak po za tym to idealne auto w super cenie, znakomity wół roboczy
no wlasnie i z powodu "znakomity wół roboczy" kupuje to autko , bo nie zal jak sie przyniszczy a z racji prowadzenia swojej dzialanosci idealnie mi pasuje z segmentu malych autek przestrzen ladunkowa dluzsza ma tylko doblo cargo max bo 2,05 a 194 w daci mi wystarczy :)
Marka: Dacia
Model: Logan VAN
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wysłany: 2009-11-30, 10:33
kwak80 napisał/a:
Chetnie dowiedzialbym czy ktos posiada takie autko i jakie ma odczucia
Co potrzebujesz wiedzieć, wal na priv albo pytaj tutaj
Jeżeli chodzi o odczucia, to jak najbardziej pozytywnie. Przestrzeń ładunkowa jest spora ( wymiary już znasz ), jest foremna, ma sześć uchwytów mocujących na ładunek, jedyne co mi nie pasuje to zbyt słabe jej oświetlenie.
Zajmuję się serwisiwaniem kotłów i kotłowni, mieszczę się z gratami bez problemu. Myślę co prawda o jakiejś zabudowie, ale tylko po to by łatwiej się ogarniać z częściami i narzędziami ( często muszę grzebać na pace ).
Wnętrze, tu niestety jest już gorzej. Ergonomia taka sobie ( zwłaszcza korzystanie z nawiewów ) ale idzie przeżyć, męczy jedynie brak większej ilości schowków ( po przesiadce z Transita człowiek się przyzwyczaił, że zawsze gdzieś na wierzchu może rzucić papiery itp. ) Wykończenie też nie powala ( nowy trzeszczy, ale idzie się z tym uporać ). Wyciszenie niestety marne.
Silnik, ja mam najmocniejszego diesla ( 85 KM ), jest naprawdę spoko, nawet do piszczenia pompy wspomagania idzie się przyzwyczaić
Sumując za niecałe 36 tysięcy netto ( cena z Maja, z rabatem ), uważam że warto. Auto jest z klimą.
Dzis bylem w salonie i dostalem oferte na logana vana rok 2010. 1,6silnik, lpg, hak, szyby elektr, centralny zamek , halogeny, klima i radio cd. 40000zł brutto z sugestią że jak sie zdecyduje to jeszcze cos zejda z ceny. mysle ze niejnajgorsza oferta ale jeszcze potarguje :)
NIe widzialem na zywo nigdy "blaszaka" patrzac na wersje osobowa wiem ze mi wystarczy wymiarowo i ladownoscia. Mam juz w planie zabudowe czesci budy na elektornarzedzia i inne skrzynki narzedziowe.
Podobno nie ma zadnego ocieplenia miedzy przestrzenia ladunkowa a siedzeniami tylko jakas plyta plastikowa , moze w zimie nie przemarzne? Jak beda za duze szczeliny to najwyzej zapiankuje :)
Na dniach jak znajde chwile to pojezdze wersja osobowa zeby zobaczyc jak sie w tym siedzi i jedzie i pewnie sie zdecyduje na to rumunskie autko :)
Podobno nie ma zadnego ocieplenia miedzy przestrzenia ladunkowa a siedzeniami tylko jakas plyta plastikowa , moze w zimie nie przemarzne?
W "zwykłej" MCV też nie ma żadnej izolacji.
Może poprowadzisz nawiewy za przegrodę, za nawiewy wstawisz drugą (przegrodę) i będziesz miał ogrzewanie płaszczyznowe.
Marka: Dacia
Model: Logan VAN
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wysłany: 2009-11-30, 21:31
kwak80 napisał/a:
Dzis bylem w salonie i dostalem oferte na logana vana rok 2010. 1,6silnik, lpg, hak, szyby elektr, centralny zamek , halogeny, klima i radio cd. 40000zł brutto z sugestią że jak sie zdecyduje to jeszcze cos zejda z ceny.
Mój miał mieć elektryczne szyby i halogeny ale pomylili się w fabryce
Dostałem za to gumową wykładzinę bagażnika ( była w opcji ), relingi i belki poprzeczne do nich, dywaniki do kabiny i baaaaardzo promocyjny pakiet ubeziecznienia.
Jak napisałem wcześniej, kosztowało to niecałe 36 kpln netto.
Ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad gnojówkojadem
"Może poprowadzisz nawiewy za przegrodę, za nawiewy wstawisz drugą (przegrodę) i będziesz miał ogrzewanie płaszczyznowe. " Z racji że mam firme elektryczna prościej mi będzie rozwinąć mate grzewcza i bede miał grila za plecami :)
Na dach jeszcze nie wiem co dam albo relingi i poprzeczne belki ew zastanawiac sie nad tym bagaznikiem co jest na folderach reklamowych logana.
O co chodzi z tym "gnojowkojadem "? bo niezalapalem. :)
Co do elektrycznych szyb - być może się opłacało, ale jakby Ci bardzo brakowało to zawsze można przecież domontować... (;
(A halogeny to już w ogóle prosto).
W wersji osobowej ogrzewanie radzi sobie bez problemu z całą budą (choć tylne okna mogą łatwo parować w przypadku braku nawiewów 2. i 3. rzędu), więc w wersji z przegrodą na pewno nikt nie zmarznie.
(A dla ekstremalnym ciepłolubów:można zainstalować podgrzewanie foteli (((: ).
tomaszgebala,
chyba się trochę spóźniłeś... kol. kwak80 pytał o opinie kilkanaście miesięcy temu... chyba coś już kupił... chociaż to już pewnie bez znaczenia bo na forum był ostatni raz w listopadzie 2009 r...
jest głośno, bardzo głośno w stosunku do MCV-ki, jaka użytkuję. W tym tygodniu muszę zrobić kilka drobnych "udoskonaleń". Na pierwszy ogień pójdzie montaż 2. wieszaczków na ubrania na przegrodzie za fotelami kierowcy i pasażera. Następna modyfikacja to dodatkowe "doświetlenie" paki samoprzylepna taśmą z diodami
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum