Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-01-02, 15:23
Sądziłem że trzeba zdjąć tą przednią plastykową zaślepkę i pod nią będą otwory na wyjmaki, a tutaj ze zdjęcia zonk :) Wyjmaki wprowadza się pod kątem - no super dzięki wielkie Laisar.
A jeszcze dla zainteresowanych - wygląda na to, że chyba w pierwszych daćkach radia były Philipsa i wyjmaki wyglądają bardzo podobnie, tyle że używa się ich bez zdejmowania panelu radia i prostopadle:
radio-philips.png
Plik ściągnięto 34303 raz(y) 41,64 KB
radio-philips2.png Inna wersja wyjmaków, ale ta sama metoda użycia:
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-02-09, 20:19
grzechu napisał/a:
A wyjmaki skąd bo jakoś w akcesoriach w aucie nie znalazłem
Wyjmak to możesz sobie samemu zrobić :)
A zrobisz np ze szprychy rowerowej.
Aha jeden wyjmak wystarczy do wyciągnięcia radia.
Ja sobie zrobiłem i wygląda tak :
EDIT po paru minutach oczekiwania :
No ale to jakiś aplauz proszę, że pięknie zrobiłem i że tak fachowo w ogóle.
Na darmo tych zdjęć nie wklejałem aby moje zdolności manualne nie zostały zauważone :) hihi
Witam
Czy próbował ktoś demontować fabryczne radio BLAUPUNKT? Powiem szczerze że natrafiłem na pewne problemy i nie wiem jak to ugryźć . Docelowo chce umieścić radio pioneera wiec dlatego się w to bawię.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-01-13, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2010-01-13, 13:12
Po zdjęciu panelu widoczne są cztery otwory na rogach radia. Musisz w nie włożyć (we wsztstkie równocześnie) coś zbliżonego średnicą. Odblokujesz wtedy haczyki, które się zatrzaskują po wciśnięciu radia w obudowę i wyciągnąć radio.
Wysłany: 2013-01-10, 08:49 Wyjęcie radia z Sandero Stepway
Witam kolegów.
Chciałbym dołożyć sobie głosniki z tyłu w swoim Sandero Stepway. Generalnie potrzebuje kluczy do wyciągnięcią radia (takie 4 otwory po bokach). Szukałem wszędzie ale nigdzie ich nie ma. W salonie oczywiście mi to zrobią... Jednak wolałbym to zrobić sam.
Czy ktoś może wskazać firmę/stronę gdzie mógłbym kupić te klucze do wyciągniecia radia.
PS. Jakiej kostki użyć do podłączenia tylnych głośników i.... którędy najlepiej puścić kable?
Pozdrawiam
Szczepan
Ostatnio zmieniony przez pepan 2013-01-10, 08:50, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-10, 09:01
Jeśli masz masz radio na okrągłe kluczyki to spróbuj wsadzić 4 śrubokręty bardzo cieniutenkie (odchylić je na zewnątrz radia) i na pewno ci wyjdzie - najlepiej takie z zestawu do rozkrecania telefonów
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Ostatnio zmieniony przez pluto 2013-01-10, 09:07, w całości zmieniany 1 raz
Śrubokręty to trochę niewygodne - 4 naraz trzeba ogarniać. Wygodniej jest sobie wygiąć takie dwa "U" dł. ok. 15cm z drutu - może być nawet miedziany 1,5mm2 (bez izolacji) i po wsunięciu aż do kliknięcia rozpychamy pozostałe uszka i za nie łatwo wyciągamy radyjko.
Wysłany: 2013-01-11, 09:59 Re: Wyjęcie radia z Sandero Stepway
pepan napisał/a:
Witam kolegów.
Chciałbym dołożyć sobie głosniki z tyłu w swoim Sandero Stepway. Generalnie potrzebuje kluczy do wyciągnięcią radia (takie 4 otwory po bokach). Szukałem wszędzie ale nigdzie ich nie ma. W salonie oczywiście mi to zrobią... Jednak wolałbym to zrobić sam.
Czy ktoś może wskazać firmę/stronę gdzie mógłbym kupić te klucze do wyciągniecia radia.
PS. Jakiej kostki użyć do podłączenia tylnych głośników i.... którędy najlepiej puścić kable?
Pozdrawiam
Szczepan
Gdybyś był z Warszawy to wystarczy podjechać do Auchun na Modlińskiej na górna platformę .
Na podjeżdzie tak jest ułozona kostka , że od drgań każde radio wypada z mocowań.
Znane są mi 4 takie przypadki.
Zresztą z Poznania masz już do W-wy autostrade to możesz szybko obrócić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum