Wysłany: 2010-03-15, 18:58 Dziwne odgłosy dobiegające z tyłu samochodu
Witam , przeglądałem Nasze forum ale wygląda że chyba pierwszy mam z tym problem.
Jadąc samochodem dochodzą mnie dziwne odgłosy z tyłu samochodu a potwierdzili to pasażerowie którzy jechali na tylnym siedzeniu.
Odgłosy przypominają wycie syreny (nawet się początkowo rozglądałem za jakimś pojazdem uprzywilejowanym) i zmieniają się narastają i cichną w zależności od siły nacisku na pedał gazu. Stąd wnioskuję że to chyba pompa paliwa tak wyje, pragnę nadmienić że mam diesla z tym słabszym silnikiem. Czy któryś z kolegów miał podobny problem i co z tym zrobił czy umawiać się na serwis?
Teraz jeżdżąc po mieście nawet z niewielkimi prędkościami też ją słychać i to dość wyraźnie.
Pozdrawiam
Tak jeśli masz na myśli czy jechałem na luzie.
Odgłosy pojawiają się tylko na biegu i zależą od wciskanego gazu, zanikają po wysprzęgleniu samochodu nie pojawiają się na luzie jadąc z góry czy pod górę tylko najlepiej je słychać na wyższych biegach od III w górę czasami przechodzi to aż w wycie.
Ale czy łożysko tak wyraźnie słyszeli by pasażerowie z tyłu? To ewidentnie słychać z tylu i to oni stwierdzili że jest to zależne od ilości dodawanego i ujmowanego gazu.
A czy przypadkiem ktoś na forum nie miał już problemu z łożyskiem w skrzynie?
Poobserwuję to zjawisko jeszcze trochę i jak coś to podjadę do serwisu.
Dam znać co załatwiłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum