Obecnie przygotowuję się do zmiany auta i padło na Stepway (no, rozważam jeszcze Dustera )
Z nową gamą Dacii spotkałem się podczas targów motoexpo w Wawie (jakoś w listopadzie '09) - prezentowana była Sandero Acces - odkryła przede mną walory Drakuli o których nie miałem pojęcia. Okazało się, że jest bardzo wygodna i przestronna, dobrze wykonana i w świetnej cenie - a miałem z czym porównywać na świeżo...!
Jeździłem Fiatem Uno, przejściowo Polonezem (zrobiłem 12'500 km w 2,5 mc) i obecnie Palio Weekend.
Obecnie mam możliwość zmiany auta na nowe. Od miesiąca czytam i oglądam co się da o Dacii i przyznam, że - obecnie już nasze forum - jest niezwykle pomocne!
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-06, 19:52
Ile Szanowni Koledzy czekacie, od chwili zlozenia zamowienia na swoje Sandero Stepway ? Wiem ze na Dustery trzeba czekac do wrzesnia ( przynajmniej na Pulawskiej w Warszawie ).
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-06-06, 20:58
Coś mi się wydaje że decyzja już zapadła, teraz tylko sprawy typu kolor, wyposażenie (choć tu chyba nie ma pola manewru dużego w przypadku stepwaya), wybór porządnego dalera itp
Gość
Wysłany: 2010-06-06, 22:11
Dzięki wszystkim za tak miłe przyjęcie!
Marek1603 napisał/a:
Witam. Palio zostaje, czy to zamiana na mniejsze przecież sandero.
Tu akurat nie mam dylematu - Palio jest z '98, jeżdżę nim 3 lata, ma przejechane 225.000 km i najchętniej zostawię je w rozliczeniu ale jeszcze nie mam wyceny,
Faktycznie jest dłuższy o ok 30 cm, ma świetny bagażnik, nawet sporo miejsca dla podróżujących i dobrze wchodzi w zakręty:-) Jednak Sandero nie wychodzi w mojej ocenie dużo słabiej
benny86 napisał/a:
Coś mi się wydaje że decyzja już zapadła, teraz tylko sprawy typu kolor, wyposażenie (choć tu chyba nie ma pola manewru dużego w przypadku stepwaya), wybór porządnego dalera itp
Właśnie, kolor to większy dylemat niż bym przypuszczał;-) Myślę nad srebrnym platynowym lub comete,
W kwestii wyposażenia mogę podjąć jedyną słuszną decyzję o dodaniu tej jednej opcji klimy z radiem,
Natomiast istnieje jeszcze lista dodatkowych akcesoriów - typu podłokietnik (rządzi!)
- tu śliczna prośba: zna ktoś może cennik tych dodatków, jak fotelik dziecięcy, mocowanie bagażnika bagażnika, dodanie haka itd...? (dealera nie mogłem się doprosić)
Co do dealera to na Modlińskiej dostałem termin na październik (i niewiele zainteresowania),
Jerozolimskie na koniec lipca - i gorszą cenę - kupuję na firmę...
szukam więc poza Wawą...
Co do dilera, to na pewno warto spróbować jeszcze na Puławskiej oraz być może na nowo-starych Morach - firma niby ta sama co na Jerozolimskich, ale ludzie jednak inni, a i zakłady mają sporą niezależność...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-06-06, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2010-06-07, 20:45
Dzięki!
Widzę, że faktycznie nie wszystkie ceny akcesoriów dla MCVki pokrywają się z Stepem, ale mam orientację:-)
Ostatnio zmieniony przez Gość 2010-06-08, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum