I - rewelacyjne rozwiązanie regulacji wysokości świateł mijania
A co w tej regulacji jest takiego rewelacyjnego, bo może nie wiem? To nie jest pytanie zgryźliwe, tylko serio pytam, bo już Astra I takie coś miała (takie coś czyli regulację z kabiny i numerki do odpowiednich sytuacji), a to przecież niedrogi kompakt sprzed kilkunastu lat...
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-01-15, 09:34
1) praktyczność
2) rodzinność
3) uniwersalność
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
spalanie nigdy nie przekroczylo 5,5 litra??? dziwna sprawa
chyba jezdzisz tylko na trasie i to max 70/h, u mnie w miescie przy delikatnej jezdzie pali 10, nie wiem jaka wy macie technike jazdy ale srednio 5,5 to w dieslu byloby dobrze a nie w benzynie
1. Cena zakupu i koszty eksploatacji
2. Ilość miejsca w środku i wielkość bagażnika (przetestowane w trakcie wyjazdów wakacyjnych: cztery osoby dorosłe + dziecko)
3. Stanowczo zawieszenie, żadne dziury mi nie straszne
@licek: Niekoniecznie - "jazda po mieście" to tylko hasło, a przecież konkretne przypadki są bardzo różne. Spalanie szybuje przez światła i korki, jeśli ktoś jeździ trasami bez tych rozrywek to bardziej zbliży się do wartości osiąganych na trasach.
Ja w Warszawie na tej samej, 15km trasie mogę wykręcić przy spokojnej jeździe nocą właśnie ok. 7L, a w dzień nie mam szans zejść poniżej 9. W dodatku czas przejazdu jest w tym drugim przypadku 3x dłuższy /:
Fakt czasami przy dobrych warunkach jazde po miescie noca mozna porownac do jazdy w trasie, mi chodzilo jednak o jazde glownie w centrum i w godzinach szczytu w dzien i w takim przypadku u mnie spalanie nie schodzi z 10l.
Jeszcze jedna istotna sprawa - licek ma MCV. A tak poza tym to robimy off-topic, moderator może tu wyrzucić do nowego wątku, np. "1.4 spalanie w mieście".
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-01-15, 11:16
licek napisał/a:
spalanie nigdy nie przekroczylo 5,5 litra??? dziwna sprawa
chyba jezdzisz tylko na trasie i to max 70/h, u mnie w miescie przy delikatnej jezdzie pali 10, nie wiem jaka wy macie technike jazdy ale srednio 5,5 to w dieslu byloby dobrze a nie w benzynie
Jest zima, wiosną, latem zużycie paliwa spadnie Ci o 10-15%. Mnie latem pali w mieście ok. 8.5 l/100 km a zimą dobija do 10l./100 km.
Schodziłem też mieście poniżej 8l./100km ale wymagało to otymalnych warunków drogowych, pogodowych, odpowiedniej trasy, dyscypliny kierowcy. Na stałe niemożliwe do osiągnięcia.
P.S. nówka salonu jeszcze nie dotarta piła mi przez kilka tygodni po kilkanaście litrów w mieście, aż się przeraziłem...
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
I. Przestronność wnętrza, komfort jazdy (tak jest! KOMFORT!), niskie spalanie, rozsądne (ale niestety wcale nie takie niskie) koszty zakupu.
II. To że projektanci nie dali się ponieść stereotypom i zaprojektowali ERGONOMICZNIE sterowanie szybami i lusterkami - nie rozumiem dlaczego niektórzy upierają się, że przycisk otwierania szyb powinien być na drzwiach - spróbujcie wtedy np. otworzyć sobie okno od strony pasażera! Albo sterowanie lusterkami - to samo!!! I brak regulacji położenia kolumny kierownicy! Na cholerę to komu! Jeżdżę wieloma samochodami (służbowymi), którymi na co dzień jeżdżą również inne osoby różnego wzrostu i NIGDY nie odczuwałem potrzeby zmiany położenia kierownicy! A jak ktoś już musi to ma przecież regulację wysokości fotela.
III. Dołożenie przycisku do otwierania bagażnika!
@elk84: ad II - Bo regulowana kolumna kierownicy tylko wspomaga przystosowanie miejsca kierowcy dla osób o różnym wzroście - dla mnie jej równie istotną funkcją jest zwiększenie komfortu dla tego samego kierowcy w różnych sytuacjach.
1.Orginalność auta - podbnego nie znajdziesz, no i jeszcze kraj pochodzenia
2.Prostota, bez wydumanych bajerów które niewiele wnoszą a kosztują
3.Zakochałem się w niej jak tylko ją zobaczyłem w internecie na długo zanim trafiła do Polski - musiałem ją mieć
1. Cena zakupu i koszty eksploatacji
2. Ilość miejsca w środku i wielkość bagażnika (przetestowane w trakcie wyjazdów wakacyjnych: cztery osoby dorosłe + dziecko)
3. Stanowczo zawieszenie, żadne dziury mi nie straszne
Podpisuje sie wszystkimi 6-cioma kończynami (jakby to idiotycznie to nie brmiało)
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2008-01-16, 16:25
1. AAAbsolutny brak akcji serwisowych , (a jak słyszałem do serwisów wzywane są teraz Audi A6, Fiaty Grande Punto, Panda, najnowsze Fordy Mondeo, Lexusy, Ople Corsy, i inne uznane marki), czyli niezawodność, i trwałość
2. Świetne zawieszenie
3. Bardzo dobre hamulce
4. Doskonale dobrane proporcje, i wymiary wnętrza, w tym samochodzie 5 osób naprawdę może komfortowo podróżować, oraz pojemny, ustawny bagażnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum