Koledzy pomóżcie w małym problemie, dzisiaj kupiłem sobie nowe świece, tylko nie wiem jaki ma być odstęp między elektrodami. I czy jak mam gaz to będzie jakaś różnica. Mój silnik to 1,4. Wiem że świece są niby ustawione fabrycznie ale ja wolę sobie to sprawdzić przed montażem, czy wszystkie odstepy są właściwe
Marka: Hyundai/Daihatsu
Model: ix35 4WD/Cuore VIII
Silnik: 2.0benz/1.0benz. Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Maj 2010 Posty: 172 Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-07, 22:42
a na koniec zagrają "anielski orszak powiezie duszę mą" to tak jakbyś 1.4 benz słyszał kolega w ciemno te świece kupił i teraz pyta jaki odstęp?niewłaściwa kolejność ;-)czyżby Twój sprzedający katalogów nie miał aby sprawdzić co i jak,w razie czego fon do ASO(gazownik) i Ci powiedzą co się sprawdza przy Pb/lpg.
Ostatnio zmieniony przez billbill666 2011-01-09, 14:06, w całości zmieniany 2 razy
a na koniec zagrają "anielski orszak powiezie duszę mą" to tak jakbyś 1.4 benz słyszał kolega w ciemno te świece kupił i teraz pyta jaki odstęp?niewłaściwa kolejność ;-)czyżby Twój sprzedający katalogów nie miał aby sprawdzić co i jak,w razie czego fon do ASO i Ci powiedzą co się sprawdza przy Pb/lpg.
A więc tak. Ja nigdy nic nie kupuję w ciemno. Świece są dla logana, a więc NGK Nr.28, bo takie mam juz w aucie obecnie. Moje pytanie było bardziej skierowane tym że ostatnim razem, dałem zamontować świece, a jak to bywa w serwisach oni bezmyslnie wyciagają towar z pudełka i poprostu go montują, a mechnik z prawdziwego zdarzenia sprawdzi jeszcze przed montażem tak dla pewności, czy odstęp między elektordami jest jednakowy w całym komplecie.
A co do odstępu to już wiem jaki jest, na stronie producenta wszystko pisze czarno na białym dla każdej marki i modelu
Ostatnio zmieniony przez waski 2011-01-08, 07:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum