Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-26, 22:49 Pękniecie lakieru w Sandero
Witam
Dziś zauważylem pęknięcie lakieru w miejscu połączenia dachu z tylnym słupkiem. Jakby zmęcznie materiału ? Przypomniałem sobie, ze ktos Dusterem miał podobny problem. W kwietniu mam przeglad po 30 tys + kontrola antykorozyjna. Zgłoszę to oczywiście. Ciekawe co zechca pomalowac i na ile zaproponuja zabrac pojazd ?
Martwia mnie takie niespodzianki po niespełna 2 latach użytkowania - co bedzie jak sie gwarancja skonczy ?
Drogi Łukaszu,
Jam Ci miał podobny przypadek opisany circa about tutaj
serwis łyknął to bez problemu, aczkolwiek umówiliśmy się na korektę na późną wiosnę, żeby sprawdzić czy to się dalej nie propaguje:
i się nie propaguje. dzisiaj sprawdziłem.
Zwróć proszę uwagę na to, że charakter pęknięcia jest niemal taki sam u mnie jak i u Ciebie. Nawet dopatrzyłem się podobnego "uskoku tektonicznego"
W Zodiacu w RZ usłyszałem, że problem znany jest też min z Clio.
mekintosz napisał/a:
Jakby zmęczenie materiału ?
Raczej nie. Inna rozszerzalność masy plastycznej którą zabezpieczono spoinę i farby
U mnie na zmęczeniówkę zdecydowanie za wcześnie,a test sztywności budy zrobiłem w listopadzie. I jest super. Vide: cytowany wyżej wątek.
P.S>"
Jan Ostrzyca też to miał, zaprawił we własnym zakresie i problem zniknął
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-03-27, 21:21, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum