Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-07, 17:19
A co ty tam masz naklejkę ?
Normalnie ten znaczek i napis są z jakiegoś aluminium albo jakiejś blachy, a u ciebie widać jakby to była jakaś tandetna naklejka.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,0 TCi 4x2
Rocznik: 2010 był, teraz 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-05-07, 17:23
jackthenight napisał/a:
A co ty tam masz naklejkę ?
Normalnie ten znaczek i napis są z jakiegoś aluminium albo jakiejś blachy, a u ciebie widać jakby to była jakaś tandetna naklejka.
To jest folia samoprzylepna,żadne aluminium dobrze obejrzyj w swoim ,a zobaczysz czy masz blachę
_________________ D u s t e r D r a k u l a
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-05-07, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
sprawdziłem u siebie, i... ani blacha ani folia... cały emblemat to tworzywo sztuczne (w Daciach - te wstrętne twarde plastyki )... jak widać zależy co się komu trafiło...
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-05-07, 19:48
greg ale u ciebie to widać że to jakaś folia, nawet ze zdjęcia widać że to folia, krzywo przyklejona po bokach, gdyż nie równo schodzi się ta naklejka (zdjęcie poniżej i oznaczone fragmenty na zdjęciu) - i nie chodzi mi już o te fragmenty gdzie naklejka się odkleiła, ale cała reszta wygląda jak naklejka.
Albo ty sobie z nas kolega jaja robisz, albo ktoś zrobił niezły kawał i przykleił taką naklejkę, albo w Dusterze zmienili technologię produkcji emblematów na naklejkowe.
Napisy masz jakieś świecące, cała ta naklejka świeci się jak psu jajca, wygląda to u ciebie tak jakbyś sobie sam taką naklejkę nakleił- u mnie to całkiem inaczej wygląda, a auto jest z 2008 roku, także gdyby to była taka tandetna naklejka jak u ciebie to również by zeszła.
A jednak nic nie zeszło, nawet ma kilka wgnieceń od owadów, ale jakoś się nic nie odkleja, gdyż u mnie nie ma naklejki tylko jest jakieś tworzywo albo jakieś cienkie aluminium. Jutro pstryknę zdjęcie i zobaczysz sobie różnicę - pomiędzy twoją naklejką a tworzywem czy aluminium.
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-05-07, 20:20
jackthenight napisał/a:
Albo ty sobie z nas kolega jaja robisz, albo ktoś zrobił niezły kawał i przykleił taką naklejkę, albo w Dusterze zmienili technologię produkcji emblematów na naklejkowe.
Kolego dobrze że zmieniłeś wpis , bo już się lekko wk......em ,jestem za poważnym facetem aby bawić się w jakieś podpuchy,pokazałem tylko to co się zrobiło z logiem.
To co zaznaczyłeś na foto to też jest odparzone i lekko uniesione,dlatego wygląda na krzywo naklejoną
_________________ D u s t e r D r a k u l a
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-05-08, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-07, 21:12
greg1367 napisał/a:
TD Pedro napisał/a:
sprawdziłem u siebie, i... ani blacha ani folia..
też myślałem że to całe z plastiku,puki nie odlazło cholerstwo
eplus napisał/a:
Niech zgadnę Pod spodem ukaże się romb Renault
rozwieje Wasze domysły wielkie n i c
To masz wersje no name OEM
Ciekawa opcja "personalizacji" marki. Szczegolnie dla osob ktore sie "wstydza marki" jak w sam raz. Dokupuja kurke od skody lub szachownice od BMW i jest cool
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2011-05-07, 22:12
Obejrzałem dokładnie swoje emblematy i u mnie element z napisem Dacia jest pod tym drugim elementem - tym udającym chrom. U Ciebie ta folia jest na wierzchu - spróbuj to odkleić, przychylam się do teorii kol. Beckiego ( a jak Ci zejdzie z napisem to reklamuj, w końcu jest jeszcze na gwarancji)
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2011-05-07, 22:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-05-08, 07:53
To nie wygląda na folię ochronną, bo folia ochronna powinna być chyba prześwitująca, a tutaj faktycznie jest folia koloru szarego.
Greg reklamuj to w ASO, bo dla mnie to jest jakaś dziwna sprawa - po za tym to pierwszy taki przypadek.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2011-05-08, 10:30
jackthenight napisał/a:
To nie wygląda na folię ochronną, bo folia ochronna powinna być chyba prześwitująca, a tutaj faktycznie jest folia koloru szarego.
Greg reklamuj to w ASO, bo dla mnie to jest jakaś dziwna sprawa - po za tym to pierwszy taki przypadek.
Ale patrząc na dane Kolegi to też jeden z najstarszych Dusterów ( chyba że dołączył do forum w momencie zamówienia)
u mnie w MCV tez cos nie tak ze znaczkiem, jutro wrzuce zdjecie. Choc ja sie tym nie przejmuje bo to w koncu tylko znaczek, jak juz estetyka we mnie sie obudzi to zglosze sie do ASO .)
Wysłany: 2011-05-08, 11:23
PiotrWie napisał/a:
U Ciebie ta folia jest na wierzchu - spróbuj to odkleić
Niestety przy próbie zerwania odłupało się,,co do technologi wykonania tego logo, jest to taka sztywna łamliwa folia scalona do tej niklowanej część,podejrzewam że coś było źle zgrzane fabrycznie i ją odparzyło,to co odeszło od niklu pod spodem nie posiada kleju,tylne logo jest też wykonane w tej technologi i jest ok,wasze na pewno też są tak samo zrobione,zauważyłem że na tej niklowanej części jest taki rancik niby korytko, gdy folia jest dobrze zgrzana to wygląda jak całość.Nie jest to jakaś poważna wada i oby tylko takie były ,lecz estetycznie wygląda to nieciekawie i przeciwnicy marki będą mieli ubaw,bo jak już logo odchodzi .........Tak,tak będę to reklamował w ASO.
Ta folia wygląda na fotce jak szara,w rzeczywistości jest metaliczna.
PIMG0407.JPG Logo na tylnej klapie
Plik ściągnięto 15713 raz(y) 100,54 KB
PIMG0408.JPG Logo przednie,to co zostało z nalepki nie można oderwać.
Plik ściągnięto 15765 raz(y) 114,69 KB
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-10-09, 16:01, w całości zmieniany 5 razy
Tak,tak będę to reklamował w ASO.
Ta folia wygląda na fotce jak szara,w rzeczywistości jest metaliczna.
A to ci numer Nie omieszkam obejrzeć swojego logo (myślę, że nie ja jedna...).
Oczywiście wizyta w ASO niezbędna, niby mały szczegół, ale niezmiernie istotny (i to w dużej mierze dla samej marki).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum