Wysłany: 2011-06-16, 23:39 Szczery opis CB na aukcji
Rozglądam się za CB Radio do Stepway'a.
Raczej kupię nowe, ale postanowiłem zobaczyć co oferowane jest na rynku używanych i odwiedziłem jeden z portali aukcyjnych.
Często sprzedawcy, niejako tłumaczą swoje decyzje. A to sprzedaję bo kupiłem nowe, a to bo potrzebuję coś lepszego, a to zmieniły się potrzeby... Ten pan, postanowił być wyjątkowo szczery.
Sprzęt ma być bardziej ku amatorce, ale nadający się do użytku zarówno w trasie jak i w mieście. Czy będzie to President? Nie wiem. Zobaczymy. Może okazać się, że po wakacjach będę zmuszony zmienić piorytety ;)
Za te pieniądze można dostać nową Canva-268 z anteną Delta 877 - dla używania amatorskiego jest całkiem dobre.
Pozdrawiam
Pod opinią podpisuje się wszystkimi kończynami.
Można je dostać już za 125 zł:
http://allegro.pl/cb-radi...1671188906.html
Kupiłem takie radio do swojej MCV bo nie chciało mi się przekładać ze służbowego Alana 48 Plus.
Daje rade nawet na antenie 31 cm.
jeśli chodzi o Stepwaya nie warto oszczędzać na CB. sam mam radyjko Yosan + antenkę Sunker Elite i szum jest nieznośny... może kupie konkretnego presidenta i antenkę w wakacje
Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, co prawda w Warszawie trzeba mocno skręcać, żeby rozmowy innych się nie nakładały, ale na trasie sprawuje się naprawdę dobrze, zasięg w linii prostej spokojnie około 6-7km (dobra słyszalność).
Co ciekawe w żadnym z diesli nie było zakłóceń (a podobno wtryski mocno "sieją"), tylko w benzynowym Mercedesie słychać cichy pisk, szum Ciężko nazwać, ale nie jest to uciążliwe. W Volvo zakłócenia daje pracujący silniczek wycieraczek...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum