Zauważyłem, że w czasie deszczu, między spryskiwaczem a maską silnika występuje nieszczelność, co powoduje, że woda spływa po wężykach spryskiwacza i kapie na cewki zapłonowe.
Próbowałem podchodzić do uszczelnienia spryskiwacza, ale nie mam zielonego pojęcia jak go wymontować nie robiąc więcej szkody niż już jest.
Czy ktoś może mnie jakoś poratować, może ktoś wie jak wymontować taki spryskiwacz i czym go uszczelnić?
Myślałem o butaprenie, ale nie wiem jak to się zachowa na mrozie.
Szukałem jakichś wskazówek w sieci, ale nie znalazłem.
ja polecam wymienić całe dysze od razu na mgłowe koszt 50 zł potem tylko wydłubanie starych i założenie nowych
nawet ktoś na forum sprzedaje
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10748
w razie czego to na allegro też wpisz sobie "mgłowe uniwersalne "
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-07-11, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
O dzięki - chyba się skuszę.
Ale martwi mnie to, że te też nie są niczym uszczelniane.
Już jedną cewkę musiałem wymienić bo zebrała tyle wody, a z czasem rdzy, że odmówiła współpracy.
Lajkonik, No właśnie te, co podałeś mają 4 dysze dwie pryskają nad dwie pod wycieraczkę i tych chciałem uniknąć. Opisałem to w swoim linku. Oryginały do Francuzów maja dysze przyklejone do wycieraczki i można je oderwać i wkleić do inne. Te firmy Bosch, co pokazałem u siebie maja dysze na zatrzaski. Można też poszukać od mercedesa 100MB ten miał podwójną dyszę z aluminium założoną na ramię wycieraczki kierowcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum