Byłem chory i kilka dni nie wychodziłem z domu. Wsiadam dzis do auta włączam nawiew i słyszę jak terkocze wiatraczek. Nigdy wczesniej tego nie bylo i strasznie mnie to irytuje. Auto ma 2 miesiace, wiec chyba nie powinno. Da rade taka pierdolę zglosic na gwarancję?
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-09-26, 17:30
Pewnie jakieś wysuszone liście dostały się do wentylatora w łopatki i tak właśnie sobie grają.
Też to miałem i właśnie dlatego na podszybie założyłem sobie moskitierę aby więcej liści mi się tam nie dostawało.
PS. Filtr kabinowy nie chroni wentylatora przed dostaniem się liści, gdyż jest za wentylatorem a nie przed.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2011-09-26, 17:35, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-26, 19:24
Ja mam moskitiere a wiatraczek mi od czasu do czasu skrzeczy. Jakos tak piskliwie jakby cos na osi silniaczka lub o plastik. Najgorzej, ze jak pojechalem do ASO dzwiek ustał i nic nie probowali sprawdzac. Nagrałem go komorka ale jakosc nagrania nie odzwierciedla tego dzwieku ;-(
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-27, 07:54
Jesień nadeszła i bez filtra, ewentualnie moskitiery na podszybiu tak może się dziać. Syf się dostaje do wiatraka. W zeszłym roku mi tyrkotało z tydzień, potem przy filtrze kabinowym wyciągnąłem zmielonego liścia W tym roku założyłem filtr na podszybiu i mam spokój. Przez moskitierę może się trochę małych kawałeczków dostawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum