Wysłany: 2011-11-26, 00:03 Witam. Czekam z niecierpliwością
Witajcie.
Czekam na brązową Drakule 1,6 ver. Laureate 2x4 +Look + (skórka na kierownice i plastiki na nadkola - gratis).
Może będę pierwszym, który się Wam rocznikiem 2012 pochwali (zastrzegłem u dealera że ma być produkcja 2012 - więc gdzieś koniec stycznia do odbioru).
Już chcę kupować dodatki:
Mata Bagażnika, Audio - Pioneer DEH-4300 + 4X głośniki Pioneer TS-G1313i, no i oczywiście osławioną już tu uszczelkę od malucha.
Po dotarciu przyjdzie czas na LPG.
Co jeszcze niezbędnego i sensownego proponujecie na Dzień Dobry dokupić?
_________________ "Omne ignotum pro magni fico" - Wszystko co nieznane, wydaje się niezwykłe
Ostatnio zmieniony przez mariush_78 2011-11-26, 11:23, w całości zmieniany 4 razy
Witaj
Moim zdaniem poczekaj aż odbierzesz i wtedy wyposażaj zgodnie z własnymi upodobaniami. Odbierasz zima poczytaj wątki o termometrze zewnętrznym i jakiś pomocnik parkowania, widoczność do tyłu oprócz bocznych lusterek nie jest najlepsza.
Ja mam radio Pioneer DEH-4300UB i 2x glosniki TS-G1303i. Jak dla mnie super gra:) jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. Ja radio i glosniki wczesniej kupilem i dalem do salonu w dniu kiedy pierwszy raz ogladalem samochod. W sumie wszystkie rzeczy kupilem wczesniej:D
witaj w Klubie...
widzę, że "kopiujesz" mój zestaw ... cierpliwości w oczekiwaniu na drakulkę a potem to już tylko szerokości i dużo frajdy z ujeżdżania życzę...
witaj w Klubie...
widzę, że "kopiujesz" mój zestaw ... cierpliwości w oczekiwaniu na drakulkę a potem to już tylko szerokości i dużo frajdy z ujeżdżania życzę...
No nie ukrywam, że to właśnie twój zestaw mnie zainspirował by nie brać fabrycznego.
A powiedzcie co z tymi oponami bo na oryginałach jest M+S (mud and snow) czy na nich w zimie nie da się jeździć?
_________________ "Omne ignotum pro magni fico" - Wszystko co nieznane, wydaje się niezwykłe
chyba ktoś ostatnio pisał że też będzie miał produkcję 2012
HEHE miedzy innymi to i ja
Ale ja mam odbiór 2.03.2012 w urodziny w salonie ma być 22.02 ale mój to dci
ja mam zamiar papugować zestaw kol. chriskb wraz z kamerką widziałem, słyszałem i się zakochałem
A tak w ogóle to witam i życzę miłej frajdy z ujeżdżania drakulki
Ostatnio zmieniony przez sokar 2011-11-26, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 269 Skąd: spod Warszawy
Wysłany: 2011-11-26, 20:46
Witaj, Mariush_78. Masz konfigurację identyczną jak moja, pod każdym względem. Ja też już tu wspominałem, że odbieram w 2012. Mój termin to połowa lutego. Pozdrowienia!
Ja mam odbierać w lutym i też rocznik 2012.Zamówiłem drugi komplet kół na obręczach stalowych stylizowanych z zimowymi oponami dlatego,że biorąc pakiet Look felgi aluminiowe z oponami letnimi są w pakiecie.
Wreszcie coś drgnęło - 7 lutego odbieram. Już kupiłem głębokie dywaniki i matę do bagażnika, płaskie wycieraczki z boscha, uszczelkę , podłokietnik, głośniki i radio. Mam w związku z ostatnimi 2 pytanie
czy do głośników pionieera muszę mieć przejściówki z renaulta? Czy radio pioneer 4300ud zamontuje bez prodlemu z dołączoną do niego kostką ISO czy coś innego kombinować, a jaki jest wtyk antenowy - mam w polówce taki krótki nie pasujący a jak jest w daćkach.
I jeszcze jedno czy ta końcówka wydechu jest coś warta? bo do najtańszych nie należy http://allegro.pl/ozdobna...2011331691.html
Myślałem też o orurowaniu - ale na żywo tego nie widziałem ani na porządnych zdjęciach też nie za bardzo. Macie coś takiego? Czy to nie przesada? Żeby na w. tuning nie wyglądało?
http://allegro.pl/dacia-d...1985721504.html
A na koniec powiedzcie czy dzienne zamiast halogenów montować czy dać se spokój.
mariush_78,
- jeżeli chodzi o końcówkę rury to ja mam oryginalną i po roku jest ok, nie znam ceny oryginalnej dlatego nie wiem czy sprzedawana na wskazanej przez Ciebie aukcji jest cenowo konkurencyjna ale warto prześledzić forum bo na temat końcówek (ich jakości) kupowanych na aaledrogo była wymiana poglądów - opinie były różne - negatywne też,
- swego czasu również poważnie rozważałem orurowanie Dustera, trochę zgłębiłem temat i......... odpuściłem, wychodziło do jednak dosyć drogo, podejrzewam, że ta aukcja którą wskazałeś jest wstępną informacją, wejdź na ich stronę internetową i przejrzyj ofertę, na prezentowanych zdjęciach nie mają takiej opcji orurowania (taka mi się podoba) jaką pokazują na zdjęciu na allegro, jeżeli chodzi o samo orurowanie (niezależnie od producenta/sprzedawcy) to raczej wg mnie jest to tylko tunning (czy wiejski to sprawa gustu) bo jakichś specjalnych korzyści z tego orurowania miał nie będziesz,
- ja światła dzienne odpuściłem, korzyści (w sensie znacząco korzystniejszego bilansu energetycznego) z takiego rozwiązania są dla mnie niewielkie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum