BRAWO to jest to czego mi się jeszcze na aucie nie robiło, na mojej wspaniałej autopodobnej gablocie na masce na drzwiach w okolicy listwy lakier bezbarwny rozpoczyna swoją ewakuacje z samochodu, jak to dzisiaj zobaczyłem to się nie źle ubawiłem, ale mnie śmieszy już ten wynalazek.Jakiż to miły wyraz kiedy się z ciebie sąsiedzi nabijają. Dobrze że będzie już w czwartek nowy sportage pod garażem bo jeszcze łuszczyca by mi się na elewacje rzuciła. A od tego granatowego pruchna czas się uwolnic.
[ Komentarz dodany przez: jackthenight: 2011-12-04, 06:16 ] Masz 7 dni na wstawienie zdjęć, w przeciwnym wypadku temat ulegnie samodestrukcji
Tyle gadania zawsze o usterkach ale ani razu żadnej fotki.
Sory ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć i albo coś kręcisz albo faktycznie masz pecha.
Przy tylu usterkach jesteś w stanie wynegocjować nową sztukę ale to tego trzeba mieć .....
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-12-03, 22:50
Marek1603 napisał/a:
Sory ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć i albo coś kręcisz albo faktycznie masz pecha.
nie chciałem być złośliwy i tego nie pisałem, ale popieram w stu%. Na forum forda mieliśmy przypadek że koleś wielce zrzędził na rzekomo posiadane mondeo mk4 i służbowego focusa, przez przypadek forumowicz z jego miasta go rozpoznał i okazało się że koleś jeżdzi przechodzonym oplem kadetem
Dobrze że będzie już w czwartek nowy sportage pod garażem bo jeszcze łuszczyca by mi się na elewacje rzuciła.
Coś mi moja męska intuicja podpowiadała, że się skończy na K. Sportage. To po cobył MCV ?!
Rzecz mi od pewnego momentu wygląda na mojego ulubionego zakonnika tj. Czarnego Pijara
dysco: zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia, ..., zdjęcia, dla dobra innych nieszczęsnych użytkowników Dacii, PLS!
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-12-03, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-04, 01:35 Re: łuszczący się lakier
Wspolczuje kol. Dysco problemow z samochodem i .. sasiadow. Nie sadzilem, ze gorale sa tak zlosliwi i zawistni do swoich ziomali, ze sie nabijaja z problemow z Dacia. Czy Twoj pojazd jest na gwarancji czy zakupiony zza Odry ? Jesli na gwarancji bym zglaszal do ASO i naprawial. Sportage fajne auto ale to chyba inny segment niz MCV i cena - pewnie bedzie mniej sie psul i sasiedzi beda mieli rozdziawiona kopare - czym sasiad od zdezelowanej daci teraz pomyka
PS> Prosimy o zdjecia tego ewakuujacego sie lakieru
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2011-12-04, 01:36, w całości zmieniany 1 raz
Przypomnijcie sobie aferę z łuszczącym się lakierem (bordowym) w Kii c'eed :) Tam występowało to w tysiącach egzemplarzy :)
Czerwony niemetalizowany też czasami obłaził...
Z drugiej strony... to faktycznie czasami trafi się egzemplarz pn. "Królowa Serwisu" ( samoloty też tak mają: "Władca Hangaru") w którym co-i-rusz coś się sypie. Ale to prawie wygrana w totka. Znam F. Mondeo sedana, w którym praktycznie od nowości miesiąc bez serwisu był miesiącem straconym (głównie elektryka, a potem ruda)
Dysco, prosimy o zdjęcia.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-12-04, 12:45, w całości zmieniany 2 razy
Jeździłem fabrycznie nowym Fokusem i po pół roku clar zaczął schodzić z zderzaków
Ja nie mowie, że jest to niemożliwe. Chciałbym tylko, jak to jest przyjęte na forum, jeżeli się o czymś mówi, czy jest z czymś problem, podepszeć to faktami w postaci np zdjęć. w przeciwnym razie jest to mocno naciągane i wygląda to troling.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2011-12-04, 12:44, w całości zmieniany 1 raz
99% użytkowników jeździ Daciami i nic im się nie psuje. Pozostałym egzemplarzom zdarzały się pojedyncze wpadki, stąd prosimy o zdjęcia i więcej szczegółów (bo taka fluktuacja w DACII jest nie do pomyślenia). Jeśli to prawda - no to spokojnie mogłeś reklamować z tytułu niezgodności towaru z umową
Nie przeginajcie też proszę w drugą stronę, fanatyzmu - istnieje możliwość, że auto faktycznie jest takie felerne, natomiast kol. dysco ma prawno nie mieć ochoty tego udowadniać.
I co prawda rzeczywiście może to wywoływać pewne wątpliwości i jego niską wiarygodność, ale podstawowa zasada to jednak "domniemanie niewinności" - więc dopóki ktoś nie dowiedzie czegoś innego, to nie powinno się twierdzić, że "dysco łże"...
(Inna rzecz, że dysco zupełnie fałszywie zinterpretował pierwsze prośby o fotki - bo absolutnie nie chodziło wtedy o jego wiarygodność, a jedynie o możliwość obejrzenia, w celach poznawczych i porównawczych, zaistniałych problemów. Reakcja w postaci napinki pt "góralski honor" była więc całkowicie bezsensowna...).
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-12-04, 13:34, w całości zmieniany 1 raz
Coś jest na rzeczy z tymi usterkami u kol. dysco. Pomijając fakt ich mnogości, to ten jego egzemplarz jest jakiś "inny" . TEN PRZYKŁAD od razu przyszedł mi do głowy po przeczytaniu obecnego postu. Nawet mocowanie amortyzatorów ma na kwadracik, a nie jak pozostałe dacie - na kółeczko
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2011-12-04, 22:50
mrówa napisał/a:
Coś jest na rzeczy z tymi usterkami u kol. dysco. Pomijając fakt ich mnogości, to ten jego egzemplarz jest jakiś "inny" . TEN PRZYKŁAD od razu przyszedł mi do głowy po przeczytaniu obecnego postu. Nawet mocowanie amortyzatorów ma na kwadracik, a nie jak pozostałe dacie - na kółeczko
Tłumacze tym "niedowiarkom"
RP o tym wie kilka razy już kontaktowałem się z nimi, zawsze jest temat ASO stoi otworem, mniejsza z tym na drzwiach została uczynona już poprawka bo pod listwą ochronną zaczeło już się łuszczyć serwis stwierdził że listwa to wytarła, na masce jest juz odpażenie wielkości dwóch-trzech centymetrów jeszcze nie odpadło ale to ustaliłem że na wiosne, bo maska przez zime się napewno obije. zdjęcia moze cykne jak umyje i przy ładnej pogodzie, chciałbym również powiedzić że fotki już pare razy zamieściłem z innych usterek.
A Sportaga odebrałem dzisiaj, nie tak dawno odebrałem również nowe picanto :)
A jescze może cykne jak wychodza kropki na podsufitce :)
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-08, 22:20
dysco napisał/a:
Tłumacze tym "niedowiarkom"
....zdjęcia moze cykne jak umyje i przy ładnej pogodzie, chciałbym również powiedzić że fotki już pare razy zamieściłem z innych usterek.
A Sportaga odebrałem dzisiaj, nie tak dawno odebrałem również nowe picanto :)
A jescze może cykne jak wychodza kropki na podsufitce :)
Czekamy z niecierpliwoscia na fotografie.
PS. Kolega widac ma dosyc daci, ze kupil dwa samochody marki uznanej za lepsza niz Dacia. Zastanawiam sie dlaczego wczesniej kupiles dacie ? Czy ostatnio po prostu lepiej sie Tobie powodzi i mozesz teraz pozwolic sobie na nowe inne , pewnie mniej awaryjne , lepiej wyposazone pojazdy ?
dysco [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-08, 22:39
Kolego jakbyś czytał wszystkie moje posty to byś się dowiedział dlaczego kupiłem dacie, nie neguje tej marki i zakup był z wyboru a nie z przypadku, myslałem że to będzie nie zły bezawaryjny produkt, a tu miesiąc w miesiąc serwis ile można, nie jest to dla mnie śmieszne, a dlaczego kia teraz bo to nie peirwsze auto tej marki jeździłem już kilka lat i nic nie było z nimi absolutnie nic. Myślałem że podobnie będzie z dacią.
Wysłany: 2011-12-08, 23:14
Twoje posty raczej sa z serii historia pewnej usterki a nie dlaczego wybralem dacie. Dzieki za wyjasnienie, przyjmuje je. Tez bym sie wkurzyl jakbym byl stalym bywalcem ASO i szybciej pomyslal o zmianie samochodu. Na szczescie moj egzemplarz jest w miare bezawaryjny jak dotychczas, byc moze dlatego, ze bardzo niewiele jezdze Prosimy o zdjecia, by na przyszlosc inni byli bogatsi o Twoje doswiadczenia z lakierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum