Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-01-01, 19:51 Czarne reflektory do dustera
Oświećcie mnie koledzy w jakich wersjach występują przednie lampy z czarnym środkiem bo mi się podobają.
Widziałem na alledrogo za jakieś 4 stówy, może bym se zakupił a moje opchnął:)
nie do końca tak jest, chodzi o ciemniejsze szkło dolnej części reflektora - w takie reflektory wyposażone są wersje 4x4... ktoś z forum zmieniał reflektory na takie, chyba kol. Prezes...
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-01-01, 20:10
Dzięki:)
Trochę drogi biznes, musiał bym wydać 9 stówek a potem opychać stare i jeszcze zamontować w aso bo gwarancja. Na razie sobie odpuszczę ale cholera podobają mi się bardziej te ciemniejsze:)
A tak jeszcze dla uściślenia: czy różnią się tylko kolorem?
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2012-01-01, 20:12, w całości zmieniany 1 raz
Hejka,
jeśli masz ochotę na małe "druciarstwo"... Swego czasu koledzy na internetowym kąciku Nubiry wykombinowali metodę malowania tego wkładu w reflektorze. Najpierw należało odczepić klamry łączące klosz z tylną częścią lampy, następnie równomiernie podgrzewało się opalarką spoinę (jest to w Nubirach klej termoplastyczny) i oddzielało klosz. Później łatwizna- czarną farbą w spraju ciągnęło się ten chromowany wkład a dla lepszego efektu kierunkowskazy wewnątrz lampy pokrywało się dwoma warstwami (żeby za bardzo nie przyciemnić) czarnej farby Motip do malowania reflektorów. Później montaż w odwrotnej kolejności. Nie wiem, ile osób ma tak przerobione swoje żyrandole ale nikt się nie skarżył na na parowanie czy inną nieszczelność. Ja się kiedyś też tak zabawiłem, efekt wizualny całkiem ciekawy, diagności nigdy nic nie mówili na przyciemnione kierunki (bo i też mam świadomość, że to coś migającego MUSI być widoczne dla innych użytkowników) a koszt to ze dwie czy trzy godziny pracy
Jak mi się uda znaleźć jakieś foty po przeróbkach i to mogę wrzucić na PW.
Laisar może podpowie ile kosztują w ASO.
Ja np. z powodów estetycznych mam w swojej lampy ze Stepway'a (czy Black Line'a) i okazało się że w ASO proponowali taniej niż używki na allegro...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum