Między szóstym a trzynastym sierpnia. Dustera nie pamiętam, ale patrząc na "DaciaSpotting: Reaktywacja" to była Sanderka chyba srebrna i teraz przypomina mi się MCV na germańskich blachach.
Marek1603 napisał/a:
A młody oczywiście zniósł dobrze drogę.
Bez żadnych problemów, trochę znudzony pod koniec ale w dobrym nastroju.
Piotr_K ja nie miałem takiego szczęścia na takie zdjęcia. Jak byłem tam to na początku
miałem słońce, a dwa dni później zaczął się sztorm i skończył się dzień przed wyjazdem.
Ostatnio zmieniony przez monopios 2012-01-25, 18:33, w całości zmieniany 2 razy
Płynęliśmy "Dragonem" w sztormie, żonka za szczęśliwa nie była ale syn był w niebo wzięty, że tak fajnie buja.
Marku, jak Ty przyjechałeś to właśnie zaczęła robić się fajna pogoda, a ja trafiłem na sztormową ale niektórym ludziskom niestraszne fale i tak idą popływać, jak poniżej na zdjęciu.
Rowy.jpg Dwa dni wcześniej nie było na tej plaży nawet jednego głaza.
Plik ściągnięto 202 raz(y) 169,79 KB
Ostatnio zmieniony przez monopios 2012-01-25, 22:28, w całości zmieniany 1 raz
Pudło. W Łebie nie byłem tylko w Ustce, a wczasy w Dębinie przed Rowami. Wydmy zwiedziłem, ale Czołpinskie. Może w tym roku będą te w Łebie.
Dragonem płyneliśmy natomiast jak była burza w Ustce. Młody miał frajde, a moja siedziała w środku.
Mam troche filmów kreconych aparatrem Canon S3 więc są przyzwoitej jakości, ale nie bardzo można je tutaj załadować bo by się zaśmieciło serwer. Spróbuje wrzucić na chomika to pooglądacie.
Pudło. W Łebie nie byłem tylko w Ustce, a wczasy w Dębinie przed Rowami. Wydmy zwiedziłem, ale Czołpinskie. Może w tym roku będą te w Łebie.
Dragonem płyneliśmy natomiast jak była burza w Ustce. Młody miał frajde, a moja siedziała w środku.
Mam troche filmów kreconych aparatrem Canon S3 więc są przyzwoitej jakości, ale nie bardzo można je tutaj załadować bo by się zaśmieciło serwer. Spróbuje wrzucić na chomika to pooglądacie.
Strzelałem - Łeba lub Ustka ...
Film zmniejsz przez program Format Factory i możesz dać na youtube - tu tylko linkę podasz.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015
Wysłany: 2012-01-26, 00:58
Mam dwójkę chłopaków w wieku 5 lat,a drugi 5 miesięcy, więc zmiana miejsc nie wchodzi w grę. W 2013 będzie dwa tyg w Łebie (dobrze, że moja pani nie wie, że planuję już urlop na przyszły rok ). Jeżeli chodzi o kwatery to już jest ciężko, a tu styczeń?
Podoba mi się Piotrze_K Twój pomysł z wątkiem wakacyjnym. Mozna wrzucić fotki miejscowości, gdzie spędziliśmy wakacje.
Może dorzucilibyśmy ciekawe kwatery w miejscowościach nad morzem
Pozostawiam ten pomysł pod dyskusję z resztą załogi (forum)
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wysłany: 2012-01-26, 19:21
Nad polskim morzem polecamy Białogórę. Bardzo fajna miejscowość, wszędzie blisko, z wyjątkiem może morza. :) Do morza jest kilosik asfaltową dróżką przez las. Asfaltową dróżką fajnie spaceruje się z wózkiem, można się kopnąć rowerkiem, kursuje dorożka z prawdziwym qniem!, są do wynajęcia jakieś wynalazki czterokołowe, itp. Dla nas dróżka była zaletą, ale wtedy Majka była wózkowa. Teraz możliwe, że byśmy przeklęli. ;) Wokół Białogóry fajna okolica zwiedzalniczo - Żarnowiec i okolice, Hel, te sprawy.
W zeszłym roku byliśmy w Kopaniu - pośrodku największej farmy elektrowni wiatrowych w Polsce, więc duło, jakby się kto powiesił. :) Na plaży pustki, do plaży jeszcze dalej (3 km, jeździliśmy samochodem), okolica zwiedzalniczo mniej wdzięczna (Darłowo i długo, długo nic).
W Łebie byliśmy w 2005 albo 2006 roku, w czasach przedmajkowych. W lipcu. Wtedy to pierwszy raz widziałem na plaży kolejkę do wody. ;)
Na ten sezon pomysłu jeszcze nie mamy. Babcia chciała do Juraty, ale w jakimś terminie zimowo-sztormowym (koniec maja) i nie zdecydowaliśmy się.
Witam
W Rowach byłem w 2004 roku ciekawa mejscowosc :) - jazda w 4-ke z tobolkami Matizem :) ponad 700 km
Ostatnio bywalem w Sarbinowie 3 razy
Osrodek Rybka 2 cisza i spokojna miejscowosc do morza okolo 600-700 m
W tym roku jeszcze brak planow ale Polskie morze z Dusterkiem :)
juz nie moge sie doczekac wakacji...jak w zeszlym roku tak i teraz jade z wybranka serca do Wladka...oczywiscie zabierze nas dusterek...i marzy mi sie wjechac na jakies mini molo i tam zaparkowac (cos jak w katalgu) i czekajac we trojke podziwiac zachod slonca
Ostatnio zmieniony przez czarli 2012-01-26, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
W tym, a raczej zeszłym roku nad morze zrobiliśmy tylko krótki wypad - długo weekendowy w sierpniu do Piasków na Mierzeję Wiślaną na koniec świata. I tam można znaleźć prawdziwe dzikie plaże jak w piosence.
DSCF6749-1.JPG Burza nadciąga od "ruskich".
Plik ściągnięto 200 raz(y) 52,36 KB
Ostatnio zmieniony przez malygabrys 2012-01-26, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
Jesienią przy silnych wiatrach, jak się tam dostaniesz, to wyje tak, że łatwo można postradać zmysły ... coś niesamowitego.
Z kolei po deszczach wiatry rzeźbią różne fantastyczne kształty...np krokodyle ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum